Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip žiemos metu prižiūrėti išsausėjusius ir žvilgesį praradusius plaukus

Pastebėjote, kad bėgant laikui jūsų kadaise žvilgėję ir sveikai atrodę plaukai staiga pradėjo blukti? Gali būti, kad jiems pakenkė pernelyg šaltas ir drėgnas lauko oras arba sausas oras jūsų namuose.
Moterys gėdijasi padidėjusio kūno plaukuotumo...
Žiemą plaukai išsausėja / Photos.com

Yra ir kita išsausėjusių plaukų priežastis, anot Teksaso universiteto dermatologijos profesoriaus Paulo Friedmano, plaukai blankiai atrodyti gali ir dėl pernelyg išsausėjusios galvos odos.

„Galvos oda bėgant laikui tampa vis sausesnė, kadangi  joje gaminasi mažiau drėgmę palaikančių keramidų ir mažėja riebalinių liaukų veikla. Būtent dėl šių veiksnių plaukai tampa kur kas sausesni ir atrodo išblukę, todėl patartina kuo dažniau drėkinti galvos odą“, – aiškina dermatologijos profesorius Paulas Friedmanas.

Tinklalapyje realbeauty.com pateikti keli patarimai, padėsiantys jums puoselėti savo plaukus, kad jie visuomet atrodytų puikiai, žvilgėtų ir būtų sveiki.

Plaukus kuo dažniau skalaukite kondicionieriumi

„Visuomet naudokite kondicionierių“, – pataria Niujorko stilistas Davidas Evangelista. Bijote, kad dėl kondicionieriaus jūsų plaukai praras purumą ir natūralią spalvą?

Bandykite kondicionieriumi tepti tik plaukų galiukus, taip apsaugosite natūralią plaukų spalvą. Negana to, kondicionierius apsaugos jūsų plaukus nuo lūžinėjimo, jie bus kur ras švelnesni ir paslankesni, kai juos šukuosite.

Prieš perkant kondicionierių patartina iš pradžių įsitikinti, kad jis tinka kasdieniam plaukų skalavimui.

Plaukus plaukite vėsiu vandeniu

„Kai kruopščiai šampūnu ir kondicionieriumi išsiplausite galvą, pasistenkite kiekvieno plovimo metu bent kartą plaukus praskalauti vėsesniu vandeniu. O jeigu dažnai naudojate plaukų džiovintuvą, pasistenkite bent retkarčiais džiovintis ne karšto, o šalto oro srove“, – pataria D.Evangelista. Šie būdai padės, kad plaukai dar labiau neišsausėtų.

Apsaugokite savo plaukus

Visuomet prieš naudodami plaukų džiovintuvą, tiesinimo žnyples ar kitus plaukams labai kenkiančius įtaisus, pasistenkite plaukus patepti apsaugančiomis priemonėmis.

Įvairūs nuo karščio apsaugantys purškikliai ar losjonai sudaro apsauginį sluoksnį ant plaukų, kuris sumažina įtaisų daromą žalą jūsų garbanoms.

Kruopščiai šukuokite plaukus

„Pirkdami plaukų šepetį visuomet atkreipkite dėmesį į jo šerelius. Geriausiai plaukams tinka kuo tankesnių šerelių šepečiai. Šerno šerelių šepečiai puikiai tiks ilgaplaukėms merginoms, o šerno ir plastiko šerių mišinio šepečiai idealiai tinka vidutiniams ir storiems plaukams“, – tikina stilistė Gretchen Monahan.

Retkarčiais pakeiskite plaukų spalvą

Spalvą ir žvilgesį praradę bei papilkėję plaukai neatspindi šviesos, todėl ekspertai pataria ją bent retkarčiais atgaivinti.

„Pašviesinkite ir suteikite plaukams žvilgesio nusidažydami juos švelnių spalvų tonais. Žinoma, prieš eidami į grožio saloną, įsitikinkite, kad jame naudojami tikrai kokybiški dažai, kadangi kitu atveju, plaukai gali tik dar labiau išsausėti“, – pataria populiaraus grožio salono stilistas Louisas Vielas. Negana to, nudažyti plaukai atrodys kur kas puresni ir sveikesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius