Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Slyvų sultys – kalio šaltinis

Dietologai pataria neįsikibti tik vienos sulčių rūšies ir kartas nuo karto jas pakaitalioti – taip organizmas gaus įvairesnių naudingų medžiagų bei vitaminų. Sodraus skonio slyvų sultys – ne tik skanios, bet ir naudingos mūsų sveikatai.
Rinkdamiesi slyvų sultis parduotuvėje, atkreipkite dėmesį, kad jos būtų kuo natūralesnės.
Rinkdamiesi slyvų sultis parduotuvėje, atkreipkite dėmesį, kad jos būtų kuo natūralesnės. / 123rf.com nuotr.
Temos: 3 Sultys Slyva Sveikata

Geriausios yra tos slyvų sultys, iš kurių nepašalintas minkštimas. Šios sultys ne tik skatina virškinimą, didina skrandžio sulčių rūgštingumą, laisvina vidurius, bet ir yra vitaminų šaltinis žiemą. Tiesa, dėl vidurius laisvinančių savybių ir rūgštingumo didinimo, itin dideliais jų kiekiais nereikėtų piktnaudžiauti – kaip ir daugeliu sulčių, taip ir šiomis reikėtų mėgautis su saiku.

Slyvose ir jų sultyse randama nemažai cukraus (fruktozės, gliukozės, sacharozės), taip pat pektino, organinių rūgščių, kalio, karotino, taip pat vitaminų C, B1, E. Pagal mineralines medžiagas slyvos yra netgi naudingesnės, nei obuoliai ar kriaušės.

Teigiama, jog stiklinėje slyvų sulčių yra visa žmogui reikalinga dienos kalio, taip pat maždaug pusė reikalingos karotino normos. Slyvų sultys padės geriau pasijusti sergant podagra, reumatu, žarnyno ir inkstų ligomis, skundžiantis vidurių užkietėjimu. 

Jei tik turite galimybę, išbandykite ir namie išsispauskite sulčių iš šviežių, Lietuvoje sunokusių slyvų – idealu, jei jos spėjo sunokti ant medžio. Tokie vaisiai bus sukaupę daugiausia naudingų medžiagų. Žinoma, slyvų sulčių gausu ir parduotuvėse, tačiau rinkdamiesi atidžiai pastudijuokite etiketę – geriau, kad sultys būtų kuo natūralesnės, be gausiai pridėto cukraus ar kitų priedų.

Slyvų sultys ir tyrelės rekomenduojamos netgi mažiems vaikams – jau 6 mėnesių kūdikius galima pratinti prie šių produktų. Slyvos bus ypač naudingos, jei vaikutį kankina vidurių užkietėjimas.

Beje, slyvų, kaip ir kitų kaulavaisių sultys ne itin gerai dera su kitomis sultimis. Tačiau galite išbandyti jų ir moliūgų ar obuolių sulčių kokteilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius