Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvynelinė: gydymą reikia pradėti iš vidaus

Žvyneline – liga, pažeidžiančia odą ir sąnarius, – pasaulyje serga apie 2–3 proc. gyventojų, dažniausiai tai 20-40 metų žmonės. Tradicinė medicina žvynelinę dažnai vadina neišgydoma, siūlosi tik sušvelninti jos požymius ir išmokti gyventi su liga.
gydytojas.
gydytojas. / Photos.com

Tačiau Žvėryno natūralios medicinos vadovė gydytoja Jelena Tulčina tvirtina, jog žvynelinę galima išgydyti be jokių vaistų – natūraliais būdais.

– Natūraliais būdais jūs siūlote nugalėti tokias sunkias ligas kaip žvynelinė, bronchinė astma, cukrinis diabetas. Kaip tai įmanoma?

Kai su žvyneline kovojama tradicinės medicinos metodais, pirmiausia skiriami hormoniniai tepalai, kurie padeda to, kol organizmas prie jų pripranta. Paskui ateina stiprių cheminių vaistų eilė. Šalutinis jų poveikis – milžiniškas, ir tai visai neslepiama, pakanka paskaityti informacinį lapelį. Liga progresuoja, dozės didėja, gydoma oda, o kenčia kiti organai.

Tačiau į žmogų reikia žvelgti kaip į visumą. Taigi ir oda nėra tik atskiras 2 kvadratinių metrų ploto organas, o tos visumos dalis. Ji tarsi veidrodis, atspindintis organizmo problemas. O žvynelinė yra ženklas, koks nesveikas ir užterštas yra jūsų kūnas. Gydyti ir valyti jį reikia iš vidaus, o ne rūpintis vien oda.

– Tačiau dažnai sakoma, kad žmogaus organizmas – ne kaminas, kad užsiterštų ir jį reikėtų valyti, girdi, jis puikiai valosi savaime?

– Per tūkstančius metų žmogaus gyvenimo būdas kito itin radikaliai. Šiuolaikinė civilizacija siūlo daug pagundų. Skanių, tačiau užterštų pesticidais, herbicidais, radionuklidais. Į maistą papuola sunkiųjų metalų, antibiotikų, kuriais gydomi gyvūnai, hormonų, kuriais skatinamas jų augimas. O mes valgome tai triskart per dieną. Taigi įpročiai pasikeitė, maistas irgi, o inkstus ir kepenis mes turime tuos pačius! Šie kūno filtrai nespėja susidoroti su savo veikla ir toksinai, išnešioti kraujo po visą organizmą, ima šalintis per odą. Vadinasi, prasideda jos ligos, kurios iš tiesų yra viso kūno ligos.   

Kai nesuvirškintas maistas į patenka į plonąjį žarnyną, jo pralaidumas padidėja ir į kraują patenka ne suvirškinto maisto mikromolekulės, o nesuvirškinto maisto makromolekulės. Įvyksta tam tikra žarnyno dehermetizacija. Jei maistas iki galo nesuvirškinamas, imuninė sistema priima jį kaip alergeną, ima gamintis antikūnai. Tokia slapta alerginė reakcija pasireiškia ne bėrimais, niežėjimais ar dusuliu, kaip ūmi, o lėtinėmis ligomis: migrena, bronchinė astma, sąnarių skausmais. Ir, aišku žvyneline, – priklauso nuo to, kur yra jūsų silpnoji vieta. Logika sako, kad reikia gydyti ligą, o ne jos požymius, taigi jei žmogus skundžiasi bet kokia odos problema, pirmiausia reikia gydyti jo vidų.

– Kartais pasigirsta nuomonių, jog žvynelinę gali suaktyvinti stresas. Ar tai tiesa?

– Stresas dažnai paleidžia bet kokios ligos mechanizmą. Tačiau nėra didesnio streso organizmui nei kasdien valgyti netinkamus produktus, teršiančius tą patį organizmą. Nervinė įtampa niekam neišeina į gera, bet privalu atsiminti, jog ji – tik paskutinis lašas. Paskutinis lašas, po kurio vienas suserga vėžiu, kitą ištinka insultas, trečią – žvynelinė.

– Kokia metodika naudojama gydant žvynelinę natūraliai?

– Pirmiausia – sutvarkoma mityba. Po maisto netoleravimo testo sudaroma individuali programa. Testas aiškiai parodo, kaip imuninės sistemos ląstelės-limfocitai reaguoja į netinkamus produktus. Jie paprasčiausiai suyra – žmogus gali stebėti tai tyrimo metu. Tai tampa puikia motyvacija laikytis sudarytosios sistemos. Pagal maisto netoleravimo testo rezultatus sudarome programą, kurios reikia laikytis du ar tris mėnesius – priklauso nuo ligos. Kai tik dingsta odos pažeidimai, tai reiškia, kad kūnas susitvarkė su negalia. Paskui atliekama korekcija, į valgiaraštį įvedama papildomų produktų – niekam badauti nereikia! 

Tuo pat metu atliekama detoksikacija. Čia nėra geresnio metodo kaip žarnyno valymas, arba hidrokolonoterapija. Jis leidžia atsikratyti senų nešvarumų, nuodijančių organizmą.  Vegetatyvinis rezonansinis testas padeda nustatyti žmogaus endoekologiją: tai yra, ar organizmas neužkrėstas parazitais, pirmuonimis, konservantais, grybeliais, alkoholiu, bakterijomis, virusais ar netrūksta vitaminų, mikroelementų, kaip funkcionuoja nervinė, endrokinologinė ir imuninė sistemos. Išorinės grožio procedūros turi prasmę tik tuomet, kai sutvarkytas vidus: sureguliuota mityba, išvalytas žarnynas. Taigi tolesnis etapas – papildomos procedūros, gerinančios organizmo būseną.

– Ar išgydžius žvynelinę liga tikrai negrįžta?

– Ji tampa kontroliuojama. Žinodamas sistemą, žmogus gali prisilaikyti pagrindinių jos nurodymų ir net jei kurią nors akimirką „nusideda“ reikalavimams, visada gali prie jos grįžti. Jeigu tie nusidėjimai netaps sistema, liga negrįš.

Pavadinimas
Pavadinimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius