TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kauniečiai pažintį su prancūziška virtuve pradeda ragaudami sraiges ir varlių šlauneles

Prancūziškos virtuvės restoranas Kaune
Le Rouge nuotr / Prancūziškos virtuvės restoranas Kaune
Šaltinis: 15min
0
A A

Kaune veikiantis prancūziškos virtuvės restoranas „Le Rouge“ rimtų konkurentų mieste nesulaukia jau trejus metus, nes šios šalies patiekalų gamybai reikia žinių ir įgūdžių, taip pat keblu gauti reikiamų produktų. Antra vertus, užėmus sudėtingą, bet retą restoranų rinkos nišą, lengviau suburti nuolatinį klientų būrį.

Restorano „Le Rouge“ rinkodaros vadovė Eglė Mažeikienė pasakojo, kad kauniečiai, pirmą kartą panorę išbandyti prancūzišką virtuvę, paprastai teiraujasi egzotiškų patiekalų.

Vilioja egzotika

„Galima sakyti, kad kauniečiai yra drąsūs – daugelis apsilankę pas mus pirmą kartą dažniausiai nori išbandyti patiekalus iš sraigių ir varlių šlaunelių“, – teigė E.Mažeikienė.

Keptos vynuoginės sraigės, gardintos Provanso žolelių ir česnakų sviestu restorane kainuoja 5,99 euro, o varlių šlaunelės, tiekiamos su marinuotomis cukinijomis, paprikų padažu, petražolių pagardu bei daržovėmis – 9,55 euro.

„Galima sakyti, kad kauniečiai yra drąsūs – daugelis apsilankę pas mus pirmą kartą dažniausiai nori išbandyti patiekalus iš sraigių ir varlių šlaunelių“, – teigė E.Mažeikienė.

„Dar vienas egzotiškas mums patiekalas – gyvos austrės. Tačiau sudėtinga atsivežti jų šviežių. Planuojame šį delikatesą pasiūlyti per Valentino dieną, nes austrės priskiriamos prie afrodiziakų“, – kalbėjo E.Mažeikienė.

Kitas neįprastas lietuviams patiekalas – žalia kapota jautiena, kurią dar reikia užpilti žaliu putpelės kiaušiniu. Brandintu jautienos tartaru vadinamas užkandis yra pagardintas ančiuviais ir žolelėmis, tiekiama su smidrais, bulvių traškučiais ir kainuoja 8,69 euro.

Virtuvė labai įvairi

Vis dėlto prancūzų virtuvė garsėja ne tiek valgiais iš Lietuvoje nevalgomų gyvių ar neįprastu gamybos būdu, bet padažais, subtiliu maisto apipavidalinimu. „Prancūzijoje daugybė regionų, kur maistas gali būti gaminamas skirtingai: gyvenantys prie jūros daug ką gamina iš jos gaunamų gėrybių, giliau žemyne dominuoja jautiena. Labiausiai prancūzišku patiekalu laikyčiau svogūnų sriubą. Kiekviena save gerbianti šeimininkė turi savo receptą, bet jų visų pagrindas – baltas vynas arba šampanas ir svogūnai“, – sakė E.Mažeikienė.

Kaune svogūnų sriuba gardinama Comte sūriu užkepta bagete, daržovių daigų lapeliais, gruzdintais svogūnų žiedais. Patiekalas kainuoja 2,99 euro.

Lėkštėse maisto kalnų nėra

„Prancūziškoje virtuvėje vienas iš pagrindinių principų – ne perpildyta lėkštė. Maistas patiekamas meniškai ir išmoningai. Paprastai prancūzai vakarienei užsisako tris patiekalus“, – kalbėjo E.Mažeikienė.

Ji pastebi, kad kai kurie lankytojai pasigenda ne tik didesnių porcijų, bet ir nori greičiau paruošiamo maisto. „Kiekvienas patiekalas gaminamas kruopščiai ir iš šviežių produktų, todėl jo gamyba negali būti labai greita. Tie, kas įvertina prancūzų virtuvės skonį čia sugrįžta dažnai. Pas mus vakarais restoranas niekada nebūna tuščias, daug kas rezervuoja vietas elektronine rezervavimo sistema“, – džiaugėsi E.Mažeikienė.


 

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min