Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Angliška „Bulvė milžinė“ – mainais į lietuviškų didžkukulių receptą

„Bulvė milžinė“
„Bernelių užeigos“ nuotr. / „Bulvė milžinė“
Šaltinis: 15min
0
A A

Šių metų pradžioje Londone atidarytame lietuviškame restorane apsilankęs britų restorano savininkas susižavėjo mūsiškais bulviniais patiekalais. Mainais į labiausiai patikusių lietuvių bulvinių valgių receptą britas pasiūlė Anglijoje populiarių keptų bulvių „Jacket potatoes“ gaminimo būdą.

„Jacket potatoes“ (liet. „bulvė su lupena“) – tai su lupena keptos milžiniškos bulvės, įdarytos įvairiais pagardais. Kadangi šis patiekalas gaminamas iš labai didelių specialios rūšies bulvių, lietuviškai patiekalą nutarta pavadinti „Bulve milžine“.

Pasak „Bernelių užeigos“ tinklo savininko Algirdo Mažeikos, restorane „Berneliu užeiga – Shepherd's Inn“ lankęsis britų restorano savininkas mainais už „Bulvės milžinės“ receptus paprašė pasidalyti lietuviškų didžkukulių su mėsa, vėdarų ir plokštainio gamybos paslaptimis. Didžiulės keptos bulvės su įvairiais įdarais populiarios daugelyje Anglijos regionų.

Restoranų tinklo direktorės pavaduotoja Rasa Vasiliauskaitė tikisi, kad ir lietuviai netruks įvertinti šį gardų patiekalą. Jos teigimu, Lietuvoje bulvinių patiekalų mėgėjai gali paragauti „Bulvės milžinės“, įdarytos silkės, lašišos, tuno, aštriojo mėsos troškinio ir vištienos pagardais.

Nepaisant išskirtinio dydžio, „Bulvė milžinė“ greitai paruošiama. Be to, ji gaminama su lupena, todėl joje lieka kur kas daugiau organizmui vertingų medžiagų, ypač vitamino C, nei skustose bulvėse ar daugelio mėgstamose aliejuje skrudintose bulvytėse.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min