Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukurtas kepinių kepinys su mėgstamiausiomis lietuvių sudedamosiomis dalimis

Ar gali būti sukurtas toks kepinio receptas, kuris patiktų visoms Lietuvos šeimoms? Ambicingas du mėnesius užtrukęs recepto projektas pasiekė finišą. Surastas ir atsakymas, ir receptas.
Kepinių kepinys – riešutinis krepšelis su vaisiais
Kepinių kepinys – riešutinis krepšelis su vaisiais / Organizatorių nuotr.

Penkias savaites Lietuvos gyventojai buvo kviečiami balsuoti už ingredientus kepinių kepiniui „Skaniausių šeimos kepinių knygos“ „Facebook“ puslapyje. Iš pasiūlytų 35 ingredientų balsavime išrinkti penki mėgiamiausi lietuvių ingredientai gardžiausiam kepiniui: šokoladas, riešutai, bananai, braškės ir varškė.

Ypatingą receptą, panaudojant visus penkis išrinktus ingredientus, patikėta sukurti puslapio tinklaraštininkei Ilonai Juciūtei. Ilona dar 2010 metais laimėjo „Skaniausių šeimos kepinių knygos“ konkurse pasidalinusi savo šeimos receptu. Medaus riešutų pyragą tuomet įvertino tūkstančiai kepinių mėgėjų. Ne mažiau populiarūs ir kiti Ilonos tinklaraštyje publikuojami receptai, juos pamėgo ir nuolat laukia naujų receptų daugybė kepinių mėgėjų.

„Man labai malonu, kad sukurti kepinių kepinį patikėta man. Nors nesu baigusi kulinarijos mokslų, maisto ruošimas yra mano didžiausia aistra. Mėgstu eksperimentuoti, atrasti naujus skonius, kasdien išradingais patiekalais lepinu savo šeimą. Tikiuosi, kad visos šeimos bent kartą išbandys kepinių kepinio receptą ir, žinoma, nekantrauju sulaukti atsiliepimų“, kuriant kepinių kepinio receptą mintimis dalinosi Ilona.

Pristatome kepinių kepinį – riešutinius krepšelius su vaisiais!

8 krepšeliai arba 1 pyragas

Pagrindui:

  • 180 g migdolų
  • 2 kiaušinių
  • 200 g margarino kepiniams
  • Žiupsnelis druskos
  • 200 g cukraus
  • 280 g miltų
  • Vanilės esencijos

Įdarui:

  • 300 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 20 g krakmolo
  • 100 g kondensuoto pieno
  • 4 šaukštai tarkuoto šokolado
  • Citrinos
  • 1 pakelis vanilinio cukraus

Papuošimui:

  • Braškės
  • Bananai
  • Cukraus pudros

Sumalkite migdolus iki miltų konsistencijos, sumaišykite su miltais ir druska. Margariną VILNIUS kepiniams išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinius, įlašinkite kelis lašus vanilės esencijos ir gautą masę sumaišykite su miltų mase. Dėkite į šaldytuvą, laikykite 30 minučių.

Pertrinkite varškę per sietelį, sumaišykite su krakmolu, vaniliniu cukrumi, įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite šokoladą ir įspauskite citrinos sulčių. Į gautą masę įmaišykite kondensuotą pieną. Labai gerai išplakite kiaušinius, supilkite į varškės masę. Viską gerai išmaišykite.

Krepšelių formeles ištepkite riebalais. Sudėkite riešutų masę į formeles. Masės storis apie 1 cm. Krepšelio viduriuką užpildykite įdaru ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min.

Atvėsinkite. Puošti braškėmis, bananais ir kitais vaisiais pagal fantaziją. Krepšelius pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius