Dabar populiaru
Publikuota: 2012 balandžio 30d. 23:31

Žuvies patiekalai stimuliuoja smegenų veiklą

Kad laimikis teigiamai atsilieptų smegenų veiklai, mokslininkai rekomenduoja jį kepti orkaitėje, specialioje „cobb“  tipo kepsninėje arba virti.
Kad laimikis teigiamai atsilieptų smegenų veiklai, mokslininkai rekomenduoja jį kepti orkaitėje, specialioje „cobb“ tipo kepsninėje arba virti.

Pitsburgo universiteto mokslininkai įrodė, kad žmonės, kartą per savaitę valgantys žuvį, ilgiau išsaugo sugebėjimą produktyviai mąstyti ir rečiau kenčia nuo senatvės silpnaprotystės.

Mokslininkų nuomone, smegenų veiklą geriausiai stimuliuoja virti ir orkaitėje kepti žuvies patiekalai. Tyrinėtojai nustatė tiesioginį ryšį tarp žuvies patiekalų valgymo dažnio, smegenų sandaros ir rizikos susirgti Alzheimerio liga.

Tyrimuose dalyvavo 260 asmenų, neturinčių jokių galvosenos ar smegenų funkcijų sutrikimų. Visų asmenų, kurie nors kartą per savaitę valgė žuvį, smegenų pilkosios medžiagos tūris buvo normalus, o tai savo ruožtu 5 kartus sumažina tikimybę susirgti senatvės silpnaprotyste.

Atliekant tyrimus buvo atsižvelgiama į tiriamųjų amžių, išsilavinimą, rasę ir fizinį aktyvumą. Mokslininkai savo išvadose teigia, kad virtų ir orkaitėje keptų žuvies patiekalų valgymas sustiprina ryšius tarp pilkosios smegenų medžiagos neuronų ir apsaugo smegenis nuo degeneracinių pokyčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Skanumėlis

Video

00:14
01:53
23:12

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie 15min