Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 12

Protestas Kauno „Akropolyje“: nedirba dalis parduotuvių (atnaujinta 17.20 val.)

Bendros kalbos dėl nuomos kainos sumažinimo su Kauno „Akropolio“ administracija nerandantys šiame prekybos centre įsikūrusių parduotuvių savininkai pradėjo protesto akciją: pirmadienį Kauno „Akropolyje“ nedirbo 13 parduotuvių.
Kauno „Akropolyje“ nedirba dalis parduotuvių
Kauno „Akropolyje” nedirbo dalis parduotuvių / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuleistomis žaliuzėmis lankytojus pasitiko tokios parduotuvės kaip „Reno“, „Žygio batai“, „Step Top“, „Salamander“, „Este“, Wawa“, „Danija“, „Veromoda“, „Gino Rosi“, A&G, „Lee Wrangler“ ir kitos. Visas jas valdo keturios bendrovės – „Armitana“, „Danbalt“, „Ageseta“ ir „Pergamas“. Įmonių atstovai tvirtino, jog kraštutinių priemonių – laikino parduotuvių uždarymo – griebtis ryžosi, kai suprato, jog visi bandymai pasikviesti prie derybų stalo „Akropolio“ administraciją ar akcininkus nepavyko.

„Akropolio“ nuomos vadybininkai nesupranta, kad mes kovojame dėl išlikimo, – sakė G.Juotkienė.

„Dėl nuomos sąlygų Kauno „Akropolyje“ keitimo su nuomos vadybininkais bandome tartis jau beveik metus. Vienai kitai parduotuvei buvo padaryta nuolaidų, tačiau tai viskas. Patalpų nuomos kainos Kauno „Akropolyje“ nekeistos nuo 2006 metų, kai situacija rinkoje buvo visai kitokia“, – sakė bendrovės „Ageseta“ generalinė direktorė Gražina Juotkienė.

Akcininkus „saugo“ nuo svarbios informacijos

Verslininkės nuomone, peržiūrėti senų nuomos sąlygų nepavyksta, nes Kauno „Akropolio“ nuomos vadybininkai „Akropolio“ akcininkams, kurie įsikūrę ne Lietuvoje, neperduoda visos informacijos.

„Jie nežino, kokia reali situacija. Tai supratome, kai galų gale teko susisiekti su akcininkais tiesiogiai“, – tvirtino G.Juotkienė.

Pasak verslininės, Kauno „Akropolio“ vadybininkai teisinasi, kad parduotuvių, įsikūrusių „Akropolyje“, savininkų norai per dideli. „Tačiau su kitais prekybos centrais šiemet pavyko susitarti dėl sąlygų pakeitimo. Visi suprato, kad rinka pasikeitė“, – pastebėjo bendrovės „Armitana“ rinkodaros vadovė Loreta Ziezienė.

Iš anksto apie protesto akciją nepranešę verslininkai sakė, jog iki pietų Kauno „Akropolio“ administracija nebuvo reagavusi į tai, jog daugiau nei 10 prekybos centre įsikūrusių parduotuvių nedirba. „Tikimės, kad reaguos į telefono skambučius: iki šiol nei skambučiai, nei elektroniniai laiškai nieko neduodavo. Jei per šiandien su administracija nesusiderėsime, mūsų įmonės parduotuvės nedirbs ir antradienį“, – sakė bendrovės „Ageseta“ generalinė direktorė.

Paklausta, kas laukia jos valdomų parduotuvių, jei prekybos centro vadovai taip ir nepatenkins prašymų dėl mažesnės nuomos kainos bei kitų sąlygų keitimo, verslininkė neslėpė, jog tik viena: „Tai nuves prie parduotuvių uždarymo.“

Sulaukti komentaro iš Kauno „Akropolio“ atstovų nepavyko. Telefonu nebendraujantis prekybos centro administratorius prašė atsiųsti klausimus, į kuriuos žadėjo turėdamas laiko atsakyti. Tačiau atsakymų iki šiol nepavyko sulaukti.

Priminsime, jog šiame prekybos centre įsikūrę verslininkai dėl, jų nuomone, per didelių patalpų nuomos kainų sukilo ne pirmą kartą.

Papildyta 17.20 val.: Kauno „Akropolio“ valdytojas Vladimiras Kononenka tikino, jog parduotuvės nedirbo ne dėl neišspręsto nuomos kainų klausimo.

„Mūsų žiniomis, tai kažkokie nedideli techniniai nesklandumai. Pasiskambinę parduotuvių savininkams, gavome atsakymą, kad jos vėl pradės veikti 17.30 val“, – teigė V.Kononenka.

Apie „techninius“ nesklandumus, dėl kurių šiandien neveikė kelios parduotuvės, kalbėjo ir bendrovės „Armitana“ rinkodaros vadovė L.Ziezienė. Pasak moters, jų įmonės parduotuvės, esančios Kauno „Akropolyje“ nedirbo, nes neveikė kasos apskaitos sistema. Ji esą yra bendra visose įmonės parduotuvėse, todėl pirmadienį dirbti negalėjo nė viena jų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius