-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavargusi po sveikatą žalojančių dietų, Justina atsikratė 22 kg kitaip – nebadaudama ir neskaičiuodama kalorijų

Apie 10 metų Norvegijoje gyvenanti dviejų vaikų mama Justina Sirvidienė, kaip ir daugelis moterų, pirmiausiai rūpinosi kitais, o save vis pamiršdavo. Kai svoris viršijo 100 kg, susigriebė, tačiau savo pirmųjų bandymų sulieknėti nei pati kartotų, nei kitiems patartų. Galiausiai ji atrado metodiką, kurios pagalba numetė 22 kg nebadaudama ir nė karto neskaičiavusi kalorijų. Ir tai neturi nieko bendra su šiuo metu populiariomis dietomis.
Justina
Justina / Asmeninio albumo nuotr.

Pirmieji bandymai žalojo organizmą

Prieš pirmo vaiko gimimą Justina svėrė 75 kg ir neturėjo jokių problemų dėl svorio, tačiau gimdyti išvažiavo jau sverdama 91 kg. Po gimdymo svoris šiek tiek nukrito, bet vėliau vėl pradėjo po truputį augti. Justina prisipažįsta, kad derindama vaiko priežiūrą ir darbą neskyrė pakankamai dėmesio savo mitybai. Po antro gimdymo svoris dar labiau padidėjo.

„Valgydavau visada prabėgomis – išgeriu energetinio gėrimo su gera doze cukraus, suvalgau keletą bandelių ir bėgu toliau. Nevalgydavau nei normalų pusryčių, nei pietų, nes vis skubėdavau, todėl į valias sotaus ir kaloringo maisto „prisikirsdavau“ jau grįžusi namo, o tuomet pavargusi keliaudavau ant sofos.

Priaugau tiek, kad kai pasižiūrėjau į save – man 34 metai, o atrodau kaip 45 metų moteris. Negalėjau net susilenkti, negalėjau su vaikais išeiti į lauką, nes paėjus ilgesnį atstumą pradėdavo skaudėti kojų sąnarius, dusdavau“, – dėstė pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Justina
Asmeninio albumo nuotr./Justina

Tiesa, ji ramiai nestebėjo, kaip keičiasi jos kūnas, nuolat stengėsi ieškoti išeičių. Išbandė dietą pagal kraujo tyrimą, kuris neva rodo, kokie maisto produktai organizmui tinka, o kurių reikėtų vengti. Poveikis buvo menkas. Šiek tiek svorio nukrito, bet pritrūko motyvacijos tęsti toliau. Tuomet griebėsi liekninamųjų preparatų, kurių reklamose skelbiama apie greitą ir lengvą lieknėjimą.

„Efektas būdavo toks, kad išgėręs jų gauni didžiulį energijos pliūpsnį – atrodo, kalnus galėtum versti, prakaitas žliaugia, labai troškina, todėl daug geri. Svoris iš tiesų krenta, nes praktiškai nieko nevalgai, kadangi šie preparatai slopina apetitą. Tačiau kai nustoji gerti tabletes, noras valgyti sugrįžta, o kartu – ir svoris. Taigi ir vėl reikia jas gerti.

Galiausiai nuo jų man prasidėjo širdies permušimai, nuotaikų kaita būdavo tokia stipri ir staigi, kad išsigandau, ar tai nėra dipolinis sutrikimas“, – pasakojo Justina.

Po šio nesėkmingo bandymo, svoriui toliau augant, moteris nusprendė išbandyti vieną labai populiarią ir dažnai reklamuojamą dietą. Pagal ją 10 dienų reikia suvartoti vos 700 kilokalorijų. Per tą laiką iš organizmo pasišalina sukaupti skysčiai ir vidutiniškai nukrenta 5 kg. Tačiau, pašnekovės teigimu, tai beveik prilygsta badavimui.

„Ištvėriau tik savaitę, nes ši dieta siaubingai alina organizmą. Man svaigo galva, dėl gliukozės trūkumo kraujyje buvo saldu burnoje ir visiškai neturėjau energijos. Kai jau nebegalėjau net į darbą nueiti, lioviausi laikytis šios dietos“, – atviravo moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius