Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Gaivūs spagečiai su cukinija

Spagečiai
123rf.com nuotr. / Kasdienius spagečius paįvairins gaivios cukinijos juostelės.
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Nežinia, ar dėl to, kad neturime senų šios daržovės gaminimo tradicijų, ar dėl to, kad mūsų šalyje ši daržovė neretai auginama kone iki paršelio dydžio, cukinija tampa dažna rudenine dovana. Jei neišmanote, ką veikti su dovanų gauta ar užsiauginta cukinija, štai paprastas ir puikus receptas.

Jums reikės (4-6 porcijoms):

500 g spagečių;
300-400 g cukinijos;
40ml aukštos kokybės alyvuogių aliejaus;
šviežiai maltų juodųjų pipirų;

2-3 skiltelių česnako;
šviežio baziliko lapelių;
tarkuoto „Parmezano“ sūrio;
druskos

Gaminimas:

1. Užkaiskite vandenį, pasūdykite ir kai jis užvirs, išvirkite spagečius, kad jie būtų „al dente“ – jokiu būdu ne pervirę! Priklausomai nuo spagečių rūšies tai užtruks 7-11 min. Nukošdami spagečius palikite 100 ml nuoviro.

2. Kol užvirs vanduo ir virs spagečiai, nulupkite cukiniją, išimkite sėklas ir supjaustykite ilgais plonyčiais šiaudeliais – panašiais, kaip patys spagečiai. Pabarstykite šias juosteles pipirais ir druska.

3. Nedideliame puode užkaiskite alyvuogių aliejų ir kai jis taps karštas, dėkite smulkintą česnaką. Kepkite, kol jis taps gražiai auksinis, tačiau nesudeginkite. Nukeldami nuo ugnies įmaišykite suplėšytus baziliko lapelius.

4. Į didelį dubenį, kuriame patieksite valgį, dėkite nukoštus spagečius, cukinijų juosteles, aliejų su česnakais ir bazilikais ir užpilkite likusiu makaronų nuoviru. Gerai išmaišykite ir dėkite į lėkštes. Prieš valgant užsibarstykite šviežiai tarkuotu sūriu.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min