Reikės:
600 g įvairių daržovių (morkų, kopūstų, bulvių, kaliaropių ir kt.),
150 g sviesto arba margarino,
2 riekelių batono,
2 kiaušinių,
1 stiklinės pieno,
250 g miltų,
5 šaukštų džiūvėsėlių,
druskos, pipirų, daržovių prieskonių pagal skonį.
Gaminame:
Daržoves supjaustome. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname 100 g sviesto ir pakepame supjaustytas daržoves. Užpilame truputį vandens beriame druskos ir troškiname ant mažos ugnies tol, kol daržovės suminkštėja.
Batoną supjaustome kubeliais, apkepame ant 50 g sviesto. Daržoves ir batoną sumalame. Į masę įmušame kiaušinius, suberiame miltus, prieskonius, įpilame pieno. Viską gerai išmaišome.
Suformuojame kukulius ir verdame pasūdytame vandenyje apie 10 minučių.
Patiekiame karštus, pabarstytus apkeptais džiūvėsėliais. Taip pat kukulius galima valgyti su virtomis bulvėmis.
Skanaus!