Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Baklažanų užkandėlė

Baklažanų užkandėlė
Fotolia nuotr. / Baklažanų užkandėlė
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

Vidutinio dydžio baklažanas, nedidelis raudonasis svogūnas, pomidoras, šaukštas konservuotų kaparėlių, šviežių arba džiovintų čiobrelių ir mairūnų, pusė šaukštelio druskos, šaukštas aliejaus.

Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais. Sudėkite į kiaurasamtį, apibarstykite druska ir palikite maždaug 20 minučių pastovėti. Nuvarvinkite kaparėlius.

Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanų griežinėlius.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite baklažanų griežinėlius ir pakepinkite iš abiejų pusių, kol suminkštės ir apskrus. Apibarstykite kapotais čiobreliais ir mairūnais.

Kitoje keptuvėje trumpai pakepinkite plonais griežinėliais pjaustytą svogūną.
Baklažanų griežinėlius sudėkite į lėkštę, uždėkite kepto svogūno ir kubeliais pjaustyto pomidoro, berkite kaparėlių ir kapotų žolelių. Tiekite su balta duona arba virtomis bulvėmis.

Žurnalas „JI“
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min