-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepiniai su džiovintais vaisiais – skaniau!

Kviečiame pasigaminti gradžių kepinių su džiovintais vaisiais.
Gardusis keksas
Gardusis keksas / „Scanpix“ nuotr.

Margas džiovintų vaisių pyragas

Jums reikės: 6 kiaušinių, 0,5 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės krakmolo, 1 stiklinės cukraus, 1 stiklinės supjaustytų džiovintų kriaušių, 1 stiklinės rudųjų razinų, 1 stiklinės supjaustytų džiovintų slyvų, šiek tiek lazdynų riešutų ir migdolų, cinamono, gvazdikėlių (arba meduolių prieskonių), cukraus pudros.

Trynius su cukrumi išsukite, kol taps balti, įmaišykite krakmolą, miltus, džiovintus vaisius, susmulkintus riešutus, išplaktus baltymus ir prieskonius. Skardą gerai patepkite riebalais, supilkite tešlą ir iškepkite orkaitėje. Iš balto popieriaus iškirpkite skirtingo pločio juostelių ir jas nesimetriškai sudėkite ant atvėsusio pyrago. Apibarstykite cukraus pudra. Juosteles atsargiai nuimkite, pyragą supjaustykite ir patiekite.

Šokoladinis keksas su džiovintais abrikosais

Tešlai: 350 g minkšto sviesto, 300 g cukraus, 100 g juodojo šokolado, 6 kiaušiniai, 1 stiklinė džiovintų abrikosų, 1 šaukštas cinamono, 50 g krakmolo, 350 g miltų, 2,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Papuošti: 200 g juodojo šokolado, 5–6 šaukštai pieno, 1 stiklinė džiovintų abrikosų.

0,5 stiklinės kavos arba šokoladinio likerio keksui apšlakstyti.

Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Šokoladą ištirpinkite ir įmaišykite į sviesto masę. Abrikosus supjaustykite juostelėmis ir suberkite į tešlą. Sumaišykite krakmolą, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Šį mišinį po truputį suberkite į tešlą. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą. Kepkite apie 1 val. 200 °C temperatūros orkaitėje. Karštą iškepusį keksą subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite kava arba likeriu. Ištirpinkite šokoladą su pienu ir konditeriniu teptuku aptepkite keksą. Papuoškite supjaustytais džiovintais abrikosais.

Vaflių tortukas su džiovintais vaisiais

Jums reikės: 1 pakelio apskritų vaflių (apie 20 lakštų), 300 g kokosų drožlių, 200 g razinų, 200 g džiovintų abrikosų, 200 g džiovintų slyvų.

Kremui: 200 g sviesto, 1 l pieno, 200 g cukraus, 4 tryniai, 4 šaukštai miltų, sutarkuota ½ apelsino žievelė.

Trynius išsukite su cukrumi, miltais ir 100 g pieno. Likusį pieną užvirinkite. Į jį nuolat maišydami supilkite trynių masę. Nukelkite nuo ugnies ir, masei praaušus, įmaišykite apelsino žievelę bei sviestą. Vaflius pertepkite kremu, kas trečią sluoksnį pabarstydami susmulkintais džiovintais vaisiais. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, pabarstykite kokosų drožlėmis ir papuoškite likusiais vaisiais. Prieš patiekdami palaikykite 12 valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius