-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepiniai su slyvomis

Šį kartą siūlome pasigaminti skanėstų su slyvomis.
Lengvi ir skanūs pyragėliai
Lengvi ir skanūs pyragėliai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Varškės pyragas su slyvomis

Tešlai: 200 g sviesto, 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės cukraus, 250 g miltų, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Įdarui: 400 g varškės, 1 indelis kondensuoto pieno, 2-3 kiaušiniai, 1 citrina, 1 kg slyvų, truputis kokosų drožlių.

Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą ir 1 val. ją laikykite šaltai. Tada iškočiokite 5-7 mm storio lakštą ir įklokite jį į sviestu pateptą kepimo formą. Įdarui varškę ir citriną sumalkite mėsmale. Į šią masę įmaišykite kondensuotą pieną ir išplaktus kiaušinius. Viską sukrėskite į kepimo formą ant tešlos. Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir dar kartą perpjaukite per pusę. Slyvų ketvirčius įspauskite į varškę. Pyragą kepkite 200-220°C temperatūros orkaitėje. Iškepusį pyragą apibarstykite kokosų drožlėmis.

Cinamono pyragas su slyvomis ir kriaušėmis

Tešlai: 450 g minkšto sviesto, 300 g cukraus, 6 kiaušiniai, 300 g miltų, 3 šaukšteliai kepimo miltelių, 2 šaukštai malto cinamono, 7-8 slyvos, 5 kriaušės. Pabarstymui: 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštas cinamono.

Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Suberkite su kepimo milteliais bei cinamonu sumaišytus miltus. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginkite paviršių. Eilėmis sudėkite slyvų ir kriaušių skilteles. Pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Kepkite 200-220°C temperatūros orkaitėje. Iškepusį pyragą supjaustykite stačiakampiais gabalėliais.

Slyvų tyrės tortas

Jums reikės: 1,5 l saldžios slyvų tyrės, 1 stiklinės raudonojo vyno, 2 stiklinių gliaudytų lazdynų riešutų, 7 šaukštų želatinos, 1,5 šaukštelio cinamono, 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių.

Papuošimui: 200 g grietinėlės, 2 šaukštai cukraus, 20 lazdynų riešutų.

Į slyvų tyrę supilkite vyną, suberkite susmulkintus riešutus ir prieskonius. Nuolat maišydami supilkite ištirpintą želatiną. Paruoštą masę supilkite į aliejumi pateptą formą (pvz., keksams kepti) ir 1 val. laikykite šaldytuve. Papuošimui išplakite grietinėlę su cukrumi ir jos bokšteliais papuoškite tortą. Ant kiekvieno bokštelio uždėkite po riešutą.

Slyvų pyragaičiai

Tešlai: 8 kiaušiniai, 2 stiklinės cukraus, 2 stiklinės miltų, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus.

Kremui: 850 g grietinėlės, 0,5 l slyvų džemo, 20 g želatinos, 1 stiklinė cukraus, 100 g lazdynų riešutų.

Papuošimui: 2 slyvos, melisos lapelių, citrinos žievelės, 0,5 stiklinės 100 g plaktos saldžios grietinėlės, biskvitui sulaistyti sulčių ar parūgštinto ir pasaldinto vandens.

Iš tešlai skirtų produktų iškepkite biskvitą. Išplakite grietinėlę. Slyvų džemą gerai išmaišykite su cukrumi ir įmaišykite į grietinėlę, suberkite susmulkintus riešutus, supilkite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Ant į kepimo formą įdėto ir sulaistyto biskvito užpilkite kremą, palaikykite šaldytuve 2-3 val., kad sustingtų, supjaustykite, papuoškite supjaustytomis slyvomis, plakta grietinėle, citrinos žievele ir melisos lapeliais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius