Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nomedos receptas netikėtiems svečiams – krevečių užkandis (nuotraukos)

Nomeda Marčėnaitė mėgsta netikėtus svečius, kai jie pasibeldžia į duris visai neplanuotai, tačiau net ir tokius užklydėlius ji visada nori skaniai pavaišinti. Antradienį televizijos laidų vedėja ir profesionalus virėjas Edmundas Končius, pristatydami naujas ekologiškas keptuves „GreenPan“, ruošė savo mėgstamus patiekalus, kuriais dažnai džiugina mylimus svečius.
Nomeda Marčėnaitė ir Edmundas Končius ekologiškose keptuvėse ruošė mėgiamus patiekalus.
Nomeda Marčėnaitė ir Edmundas Končius ekologiškose keptuvėse ruošė mėgiamus patiekalus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jeigu į namus netikėtai užklysta svečiai – taip atsitinka ir ačiū dievui – visada šaldiklyje reikia turėti karališkų krevečių“, – asmeniniais patarimais dalijosi Nomeda. – O save gerbiančiuose namuose česnako visada privalo būti. Aš jį labai mėgstu.“

Pasigaminti gurmanišką krevečių patiekalą reikės vos keliolikos minučių.

„Sušalusias krevetes atšildote, pakišdami po šiltu vandeniu, ir dedate ant popierinių servetėlių nudžiūti. Tuo metu į keptuvę įpilate pakankamai aliejaus ir jį įkaitinate. Tada sudedate krevetes, pamaišote, negailėdami užpilate sojos padažo, dvi taures balto vyno ir daug susmulkinto česnako. Aš susmulkinau net pusantros galvutės! Štai ir viskas“, – šypsodamasi paragauti kvietė Nomeda, siūlydama su patiekalu ir baltos duonos.

„Mano Marius krevečių nemėgsta, jis jūrų gėrybes vadina jūrų blogybėmis, bet šį padažą visada vagia ir valgo su balta duona ar batonu“, – išdavė Nomeda.

Tuo tarpu E.Končius paruošė tradicinį meksikietišką troškinį, kurį užbėrė meksikietiškais traškučiais.

„Tai populiariausias pasaulyje meksikietiškas troškinys – čili su jautiena. Sudedamųjų dalių yra begalė – pradedant nuo svogūnų, pupelių, paprikų, aštrių jalapenų, pomidorų, kukurūzų iki maltos jautienos“, – pasakojo profesionalus kulinaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius