„Jeigu į namus netikėtai užklysta svečiai – taip atsitinka ir ačiū dievui – visada šaldiklyje reikia turėti karališkų krevečių“, – asmeniniais patarimais dalijosi Nomeda. – O save gerbiančiuose namuose česnako visada privalo būti. Aš jį labai mėgstu.“
Pasigaminti gurmanišką krevečių patiekalą reikės vos keliolikos minučių.
„Sušalusias krevetes atšildote, pakišdami po šiltu vandeniu, ir dedate ant popierinių servetėlių nudžiūti. Tuo metu į keptuvę įpilate pakankamai aliejaus ir jį įkaitinate. Tada sudedate krevetes, pamaišote, negailėdami užpilate sojos padažo, dvi taures balto vyno ir daug susmulkinto česnako. Aš susmulkinau net pusantros galvutės! Štai ir viskas“, – šypsodamasi paragauti kvietė Nomeda, siūlydama su patiekalu ir baltos duonos.
„Mano Marius krevečių nemėgsta, jis jūrų gėrybes vadina jūrų blogybėmis, bet šį padažą visada vagia ir valgo su balta duona ar batonu“, – išdavė Nomeda.
Tuo tarpu E.Končius paruošė tradicinį meksikietišką troškinį, kurį užbėrė meksikietiškais traškučiais.
„Tai populiariausias pasaulyje meksikietiškas troškinys – čili su jautiena. Sudedamųjų dalių yra begalė – pradedant nuo svogūnų, pupelių, paprikų, aštrių jalapenų, pomidorų, kukurūzų iki maltos jautienos“, – pasakojo profesionalus kulinaras.