Salierų salotos su marinatu
Reikės: 200 g salierų šaknų, 200 g porų, 200 g morkų, 200 g majonezo.
Marinatui: 30 g acto, 20 g cukraus, 50 g vandens.
Daržoves supjaustykite šiaudeliais ir užpilkite paruoštu marinatu. Palaikykite 2 val., nupilkite marinatą ir daržoves sumaišykite su majonezu. Papuoškite žalumynais.
Salierų ir bulvių salotos su jautiena
Reikės: 500 g bulvių, 2 salierų stiebų, 100 g grietinėlės, 1 šaukštas acto, 1 citrinos sulčių, 100 g virtos jautienos.
Bulves išvirkite neluptas, tada nulupkite, atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Šiaudeliais supjaustykite ir salierų stiebus. Jautieną susmulkinkite mažais gabaliukais. Išplakite grietinėlę, į ją įpilkite acto, citrinos sulčių ir gerai išmaišykite. Bulves, salierus ir jautieną sudėkite į salotinę ir užpilkite padažu.
Salierų ir burokėlių salotos
Reikės: 100 g salierų šaknų, 120 g virtų burokėlių, 85 g rūgščių obuolių, 60 g salierų stiebų, 4 kietai virtų kiaušinių, 120 g salotų lapų, 140 g majonezo, druskos, pipirų.
Burokėlius supjaustykite kubeliais. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Salierų šaknis nuvalykite, supjaustykite kaip obuolius ir 2–3 min. užpilkite verdančiu vandeniu. Susmulkinkite salierų stiebus ir 2 kiaušinius. Kitus 2 kiaušinius supjaustykite skiltelėmis ir palikite salotoms papuošti. Stambiai supjaustykite salotas. Paruoštus produktus sumaišykite, įberkite prieskonių, įdėkite majonezo ir atsargiai išmaišykite. Papuoškite kiaušinių skiltelėmis ir petražolėmis.
Vištienos salotos su salierų stiebais ir riešutais
Reikės: ¼ baltojo ridiko, 1 saliero stiebo, ½ mėlynojo svogūno, 2 šaukštų sūdytų žemės riešutų, 150 g virtos, keptos arba rūkytos vištienos, 2 šaukštų majonezo.
Baltąjį ridiką sutarkuokite labai plonais griežinėliais, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, saliero stiebą susmulkinkite. Viską sumaišykite, sudėkite į salotinę, užberkite riešutų, įdėkite majonezo, kubeliais pjaustytos vištienos ir papuoškite maža petražolės šakele.
Virtų salierų salotos
Reikės: 1 virto saliero, 1 rūgštaus obuolio, 10 džiovintų slyvų, 3 virtų morkų, 3 marinuotų agurkų, 1 nedidelio svogūno, 2 šaukštelių kmynų, 6 šaukštų aliejaus, druskos, pipirų.
Salierą, agurkus, morkas ir svogūną supjaustykite kubeliais. Obuolį sutarkuokite, o slyvas supjaustykite į keturias dalis. Kmynus nuplikykite verdančiu vandeniu. Visus produktus sumaišykite, paskaninkite druska, pipirais ir užpilkite aliejumi.
Salierų ir obuolių salotos
Reikės: 100 g salierų šaknų, 2–3 obuolių, 10–12 lazdynų riešutų, 2 šaukštų razinų, 100 g majonezo, saliero lapelio.
Susmulkinkite salierų šaknis ir obuolius, lazdynų riešutus perpjaukite pusiau arba į keturias dalis, razinas nuplaukite. Viską sumaišykite su majonezu. Papuoškite saliero lapeliu ir riešutais.
Skanaus!