Morkų salotos su džiovintais vaisiais
Jums reikės: 6 morkų, 10 džiovintų abrikosų, 6 džiovintų slyvų, ½ stiklinės razinų, 6 griežinėlių džiovintų obuolių, ½ stiklinės graikinių riešutų.
Padažui: ½ stiklinės medaus, 2 šaukštų aliejaus, ½ šaukštelio cinamono.
Morkas sutarkuokite ir sumaišykite su razinomis, susmulkintais riešutais, kubeliais supjaustytais abrikosais, obuoliais ir slyvomis. Paruoškite padažą: pašildykite medų, įpilkite aliejaus ir įberkite cinamono. Užpilkite salotas. Prieš patiekdami palaikykite bent 10 minučių.
Vištienos juostelės su abrikosais
Jums reikės: 4 vištienos filė gabalėlių, 1 stiklinės džiovintų abrikosų, 3 šaukštų razinų, 300 g grietinėlės, druskos, vištienos prieskonių, kario, aliejaus.
Vištieną supjaustykite juostelėmis, sudėkite į keptuvę su aliejumi, įberkite prieskonių ir gerai apkepkite. Tada mėsą sudėkite į puodą, užpilkite grietinėle ir suberkite gerai nuplautus bei 1 val. vandenyje pamirkytus abrikosus ir razinas. Virkite ant silpnos ugnies nuolat pamaišydami. Po 15 min. nukaiskite ir patiekalą palaikykite šiltai.
Vištienos kotletai su džiovintų slyvų ir obuolių įdaru
Jums reikės: 600 g maltos vištienos, 1 stiklinės grietinėlės, pipirų, druskos, 2 kiaušinių, 1/3 stiklinės pieno, 6 batono riekelių, 0,5 stiklinės džiovintų slyvų, 0,5 stiklinės džiovintų obuolių, miltų, aliejaus.
Džiovintus obuolius ir slyvas nuplaukite, pamerkite į vandenį, palaikykite 2 val. ir sumalkite. Į maltą vištieną įberkite druskos, pipirų ir pamažu pildami grietinėlę gerai išsukite. Vienoje lėkštėje išplakite kiaušinius su pienu ir trupučiu druskos, į kitą įberkite miltų, o į trečią sudėkite mažais kubeliais supjaustytą batoną. Iš vištienos suformuokite nedidelius kotletukus į kiekvieno vidų dėdami džiovintų vaisių įdaro. Kotletukus apvoliokite miltuose, tada pamirkykite kiaušinių plakinyje ir dar apvoliokite batono kubeliuose. Apkepkite įkaitintame aliejuje, sudėkite į skardą ir dar 10 min. kepkite 180–200 °C temperatūros orkaitėje.
Su alumi ir džiovintais vaisiais kepti maltiniai
Maltiniams: 600 g maltos mėsos, 1 kiaušinis, 1 svogūnas, 30 g sviesto, 1 piene išmirkyta batono riekelė, 2 šaukštai krakmolo, mėsos prieskonių, maltų juodųjų pipirų, aliejaus maltiniams patepti.
1 butelis alaus ir džiovintų vaisių: slyvų, kriaušių, abrikosų.
Į mėsą įmaišykite plaktą kiaušinį, kubeliais supjaustytą ir svieste pakepintą svogūną, batono riekelę, krakmolą ir prieskonius. Iš paruoštos masės suformuokite maltinius ir sudėkite į aliejumi pateptą skardą. Maltinių viršų patepkite aliejumi. Į skardą supilkite alų ir sudėkite džiovintus vaisius. Kepkite apie 1 val. 220 °C temperatūros orkaitėje. Patiekite su bulvių koše.