-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas iš madingiausių vasaros patiekalų – vištiena

Susimaišiusios geografinės zonos reikalauja išradingumo keičiant mūsų gyvenseną. Negalime gerti tik vandens ar kumelės pieno, nes nesame beduinai. Nemiegame per pietus, nes neturime siestos tradicijų ir nesame ispanai. Nors ir sukaitęs, lietuviškas organizmas prašosi maisto. Tad pasinaudokime Viduržemio jūros regiono virtuvės patarimais karštą vasarą maitintis tuo, kas suteikia energijos ir lengvumo tuo pačiu metu.
Vištos sparneliai
Vištos sparneliai / Nuotraukos iš pranešimo spaudai

Kulinarijos meno ir sveikatos ekspertai šią karštą vasarą į savo racioną pataria įtraukti vištieną, žuvį, jūros gėrybes ir daržoves. Vidinis balsas prie šių lengvų produktų taip pat prašo pridėti prieskonių ir „dekoracijų“, suteikiant patiekalams rafinuotumo. Visgi atostogos, tad paprastumui ir prastumui tiek miestietiškoje namų virtuvėje, tiek lauko kepsnių vakarėliuose, − ne vieta. Tad kaip paruošti šiuos lengvus patiekalus, kad būtų paprasta, bet ne prasta?

Nuotraukos iš pranešimo spaudai/Artūras Braslauskas
Artūras Braslauskas

„Patariu eksperimentuoti, ruošiant vištienos patiekalus, − sako profesionalus kulinaras Artūras Braslauskas, „Santa Maria“ prieskonių ekspertas. − Vištiena yra švelni mėsa, kuri ypač patinka moterims ir vaikams. Vasarą skaniausia kepti vištieną lauko kepsninėje, prieš tai paruošus su švelnesniais, aromatingesniais marinatais. Tradicinio skonio mėgėjai labiau vertina marinatus, sukurtus specialiai vištienai. Norintys lengvesnio japoniško akcento, gali naudoti „Teryaki“ marinatus su soja, o stipresnio rytietiško skonio mėgėjams su vištiena patarčiau rinktis Rytietišką marinatą, kuriame yra kalendros, ciberžolės, vaistinės ožragės ir uoginės paprikos“.

Patariu eksperimentuoti, ruošiant vištienos patiekalus.

Pasak A.Braslausko, vištienai, taip pat krevetėms, žuviai, įvairioms jūros gėrybėms tinka ir imbierinis marinatas, kuriame išryškėja imbiero stiprumas. Pats populiariausias produktas iš jūros gėrybių, naudojamas griliui, yra tigrinės krevetės, kurių galima lengvai rasti didžiuosiuose prekybos centruose tiek žalių, tiek atvėsintų, tiek šaldytų. Jų paruošimas griliui nereikalauja kruopštaus darbo: tiesiog nusiperki, susimarinuoji, užsiveri jas ant iešmelio ir kepi ant grilio. Pagardini grynaisiais prieskoniais, kuriuos geriausia pasirinkti eksperimentuojant.

„Viščiukas, kepamas molyje po laužu, − dar vienas vertas dėmesio eksperimentas. Skanus ir ant laužo gaminamas mėsos (galima rinktis pagal skonį) troškinys. Kepsninėje galima kepti įvairiuose marinatuose marinuotas bulves, suvertas ant iešmelių kartu su daržovėmis. Net ir keptų dešrelių mėgėjai gali „pažaisti“: perpjauti baltas vokiškas dešreles per pusę ir suverti ant iešmelių kartu su daržovėmis. Smagu, kad Lietuvoje barbekiu kultūra tampa vis aukštesnio lygio, – tampa įprasta kepti daržoves, tokias kaip pomidorai, cukinijos, baklažanai“, − džiaugiasi A.Braslauskas.

Profesionalus kulinaras siūlo netingėti ir prie lauko kepsnių pasiruošti skanius padažus. Su įvairių daržovių patiekalais tiks česnakų ir petražolių padažas, gaminamas iš grietinės ir prieskonių mišinio „Persilado“. Keptą vištieną derėtų pagardinti jogurto padažu su kmynais ir citrina. Į amerikietišką barbekiu padažą pridėję marinuotų pomidorų ir ananasų kubelių, o „Kentucky whiskey“ padažą pagardinę trupučiu svogūno, česnako, marinuoto agurko ir žolelėmis, nustebinsite lauko kepsnių vakarėlio svečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius