Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Žuvis su saulėje džiovintais pomidorais

Žuvis su saulėje džiovintais pomidorais
Fotolia nuotr. / Žuvis su saulėje džiovintais pomidorais
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

600 g baltos žuvies filė, 2 svogūnai, 4 česnako skiltelės, 5 saulėje džiovinti pomidorai, gabalėlis aitriosios paprikos ankšties, citrina, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, Provanso žolelių mišinio, džiovintų čiobrelių, 2 šaukštai sviesto, pusė puodelio vyno.

Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite sultimis, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad pasimarinuotų.

Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame svieste. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite nesmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar apie 5 min. patroškinkite, tada sudėkite gabalėliais pjaustytą marinuotą žuvį, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 10 min., kol žuvis suminkštės. Į padažą sumeskite smulkintą aitriąją papriką, supilkite vyną ir dar šiek tiek pakaitinkite.

Žuvį su saulėje džiovintais pomidorais sluoksniuokite į lėkštes, užpilkite padažu ir pagardinkite džiovintais čiobreliais. 

Žurnalas „JI“
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min