Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rugsėjo biurų drabužis – baltas, lengvas, erotiškas

Italijoje dar svilina kaitri saulė ir niekam nesinori galvoti apie rudenį. Apie tai, kad atostogos jau baigėsi, primena tik užvakar prasidėję mokslo metai ir beprotiškas eismas gatvėse. Nors mados salonų vitrinose jau senokai galima akis paganyti į ateinančio šaltojo sezono kolekcijas, vis dėlto gatvėje ir biuruose dar karaliauja vasaros tendencijos. Apie investicijas į sodrias rudens spalvas italės dar nenusiteikusios galvoti.
Jurgita Jurkevičienė
Jurgita Jurkevičienė / nuotr. iš asmeninio archyvo

Todėl mano rubrikos „Mados ekspresas“ skaitytojoms dar siūlau pagyventi vasaros nuotaikomis. O tai reiškia, atkreipti dėmesį į išskirtinę rudens spalvą, kurią mados kūrėjai labai sąmoningai siūlo biurų garderobui. Sugrįžimas prie darbo stalo, vilkint balta spalva, pasak mados diktatorių, naujam sezonui suteiks ypatingą polėkį.

Kokia gi ta išskirtinė rudens spalva?

Giorgio Armani, Miuccia Prada, Rocco Barocco, Valentino neabejoja, tai – balta dramblio kaulo, vandens lelijų, grietinėlės, pieno, travertino spalva. Ji suteikia biurams ypatingą švaros, išvalytos sielos, optimistinės ateities nuotaiką.  

Kad sugrįžimas į biurus nebūtų itin skausmingas, mados kūrėjai siūlo mintis nukreipti į rugsėjo garderobo kūrimą.  Kaitra jau nebedusina, tropikų liūtys neplauna gatvių, kvėpuoti lengva,  tad geidžiamiausia rudens spalva tendencijų kūrėjai skelbia baltą.

Milane ir Romoje į biurus sugrįžusios dailiosios lyties atstovės dar gyvena egzotiškų salų nuotaikomis. Sodrus įdegis primena malonias akimirkas kruiziniais laivais, prabangius paplūdimius, smagius aperityvus.

Kad sugrįžimas į biurus nebūtų itin skausmingas mados kūrėjai siūlo mintis nukreipti į rugsėjo garderobo kūrimą. Kaitra jau nebedusina, tropikų liūtys neplauna gatvių, kvėpuoti lengva, tad daugybė baltos spalvos atspalvių moters dvasią pakels virš pilkos kasdienybės.

„Bottega Veneta“ mados namai siūlo sarafaną papuošti karpyta balta liemene, dekoruota Svarovskio kristalais. Pieno spalvos „Blumarine“ kelnių kostiumas – etnostiliaus, jis lengvai plazda ant apnuoginto tarpkrūčio, „Jil Sander“ moterims sukonstravo architektonišką travertino atspalvio suknutę su stambiomis įleistomis kišenėmis iš poplino, o „Burberry Prorsum“ –  neabejoja, kad biure labiausiai tinka kareiviško kirpimo dvieiliu užsegimu paryškinta suknelė. Ji – vatos spalvos.

„Sportmax“ kostiumėlis su voko formos sijonu – itin prabangus, nes prie jo derinamas „chiodo“ – (it.vinis) stiliaus sniego baltumo švarkelis iš odos su užtrauktuku. Švarkelis dailiai atrodo, kai moteris lekia gatvėmis motoroleriu vėsų rytą ir vakarą.

Rocco Barocco balta tiesiog varo iš proto – dizaineris sukirpo „Caprio“ stiliaus sutrumpintas kelnes iš balto Šantungo šilko. Palaidinę papuošė mezginiais, kuriuos pasiskolino iš archaiško kaimo senos močiutės skrynios.

Ar gali nežavėti biure baltu drabužiu vilkinti moteris? Bet kuriuo atveju ji atrodo šventa lyg iš paveikslų nužengusi madona. O jei dar baltas rūbas dengia sodraus įdegio padengtą kūną?

Rugsėjo mėnesį Italijos biuruose svaigina erotika. Labiausiai traukia dėmesį tos moterys, kurios atostogas praleido pietų Italijos  salose – Sicilijoje, Sardinijoje, Iskijoje, Procidoje, Pantelerijoje, Favignanoje ir kitose. Šių salų įdegis – ypatingas, su netikėtu gelsvu atspalviu. 

Todėl šios moterys visai natūraliai atlieka gamtos joms skirtą vaidmenį  – provokuoti. Jei moteris negundo, visi biure žino – jos dvasia vasarą liko neišlaisvinta.

Koks drabužis biure atrodo erotiškai? Ir kartu subtiliai? Kuris iš jų atskleidžia švelnų moteriškumą, subtiliai jaudina?

Rugsėjo mėnesio lyderiu drąsiai skelbiu ploną lyg šydas krepdešino palaidinę.

Todėl šios moterys visai natūraliai atlieka gamtos joms skirtą vaidmenį  – provokuoti. Jei moteris negundo, visi biure žino – jos dvasia vasarą liko neišlaisvinta.

Kai kurie mano rubrikos skaitytojai paprieštaraus – juk ir pernai rugsėjį moterys  vilkėjo palaidinę.

Tiesa, tačiau palaidinė buvo kitokia. Šįmet kūrėjai jai suteikė vaidmenį „Vedo, non vedo“ – (it.matosi, bet nesimato), todėl ji atrodo naujai. Ir jaudina visai kitaip.

Kaip praėjusios mados savaitės metu Milane man sakė dizaineris Ennio Capasa, šįmet laimės moterys, kurios sukurs miražo įspūdį. Net labiausiai peršviečiama palaidinė neatidengs to, kas neturi matytis. Juk labiausiai moters žavesiui kenkia vulgarumas.

Tai reiškia, kad balta biuro palaidinė pasiūta laisvai. Ji plazda ir maloniai glamonėja nuogas moters krūtis. Jos subtiliai paslėptos po stambiomis kareiviško stiliaus kišenėmis.  Mados kūrėjai kišenes kerpa iš dvigubo šilko audinio, o labiausiai jaudinančias vietas paslepia kišenių atvartais.

Plačios ir ilgos rankovės rugsėjį – dar viena  jaudinanti naujiena. Šios detalės žavesys išryškėjo būtent šių metų rugsėjį – kai moters kūnas sodriai rudas, o už biuro lango – nei šilta, nei šalta, kaip nei vienu kitu metų laiku.

Šortų era baigėsi

Ko nerekomenduoja laukiant bobų vasaros mados kūrėjai? 

Kūrėjai liepia užmiršti šortus. Jų era baigėsi su praėjusia vasara. Šortai taip nusibodo, jog tapo banaliausia mados tendencija. Madoje taip neretai atsitinka, nors saiko jausmas jai ir nebūdingas.

Rudenį dailiosios lyties atstovės baltą palaidinę vilki prie saulės kliošo sijonuko, atidengiančio kelius. Jis – daugiasluoksnis, bet – lengvas ir plonas, itin smarkiai įveržtas ties juosmeniu, paryškinančiu „bitės“ taliją.

Karolių kekės lengvai krenta ant apnuoginto tarpkrūčio ir labiausiai jaudina pačias moteris. Tai lyg švelnių jūros bangų egzotiškame paplūdimyje prisiminimas.      

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius