Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Mokslininkai: puodelio spalva turi didelės įtakos kavos skoniui

Karšta kava
Fotolia nuotr. / Karšta kava
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Studija, paskelbta žurnale „Flavour“, tyrė baristų pastebėjimus, kad klientai dažniau skundžiasi dėl karčios kavos, kai ją geria iš balto puodelio.

Studijos dalyviai buvo paprašyti kavą gurkšnoti iš baltų, skaidrių ir spalvotų puodelių, skelbia hngn.com.

Juoda kava labiausiai išsiskiria baltame puodelyje, tačiau šis kontrastas, mokslininkų spėjimu, lemia tai, kad eksperimento dalyviai jautė daugiau kartumo.

Priešingus pojūčius kavos gėrėjai pajuto, kavos paragavę iš permatomo puodelio. Šiuo atveju tyrimo dalyviams atrodė, kad jie gavo „gerą, karštą juodą kavą“.  

Kavą siurbčiojant iš mėlyno puodelio dėl skonio buvo sunku apsispręsti: kartumas sumišo su saldumu.

Studijos rezultatai patvirtino, kad produkto įpakavimas ir spalva turi įtakos vartotojo juslėms ir skonio receptoriams.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min