-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Slidininkai gali ruošti slides ir snieglentes – Jonavoje atidaromas slidinėjimo centras

Jonavoje įkurtas ir sausį oficialiai veikti pradedantis slidinėjimo centras orientuosis į šeimas ir moksleivius – čia vyks kūno kultūros pamokos, bus galima išmokti čiuožti snieglente. Neabejojama, kad pramogauti čia plūs žiemos sporto mėgėjai iš visos Kauno apskrities.
Jonavos slidinėjimo centras
Jonavos slidinėjimo centras / Centro nuotr.

„Slidininkų blog'ui“ rašykite slides@15min.lt ir laimėkite Liepkalnio prizus! (taisykles rasite čia).

Žiemos sportas Lietuvoje populiarėja – abejoti tuo neleidžia vienas po kito kuriami slidinėjimo centrai ir naujos trasos. 2014-ųjų pabaigoje prie seniau veikusių slidinėjimo vietų Druskininkuose, Vilniuje, Anykščiuose, Ignalinoje ir Plungėje prisijungė Klaipėdos rajonas. Čia, ant Utrių kalno, Lapių kaimo bendruomenė savo rankomis įrengė pirmąsias Klaipėdos apskrityje slidinėjimo trasas.

Šį sąrašą papildys 2015 metų sausį atidaromas Jonavos slidinėjimo centras. Nors oficialiai savo veiklą centras pradės tik sausio 18-ąją – Pasaulinę sniego dieną, – klientų, norinčių išmėginti trasas, neatsiginama jau dabar.

Jonavos moksleiviai slidinės per kūno kultūros pamokas

Pastarosiomis dienomis ant vakarinio Joninių slėnio šlaito įrengtos slidinėjimo trasos dengiamos dirbtiniu sniegu – stengiamasi tai padaryti iki žadamo atšilimo. „Visą įrangą (dvi sniego patrankas ir kt. priemones) įsigijome iš latvių, kurie mus užtikrino: jei dirbtiniu sniegu trasos bus padengtos esant tinkamai temperatūrai, vėliau truputį atšilus viskas bus gerai – nutirps tik iki 20 proc. sniego ant trasų“, – aiškino Jonavos rajono savivaldybės Kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas Laurynas Gailius. Šiai įstaigai priklauso veiklą pradedantis Jonavos slidinėjimo centras.

Jonavos slidinėjimo centro nuotr./Jonavoje tuoj bus galima slidinėti
Jonavos slidinėjimo centro nuotr./Jonavoje tuoj bus galima slidinėti – sniegas pučiamas dviem sniego patrankomis.

Anot pašnekovo, slidinėjimo trasos jau sulaukė didžiulio žiemos sporto mėgėjų susidomėjimo. Tačiau pirmiausia jos skirtos patiems jonaviškiams, ypač šeimoms ir moksleiviams. Anot L.Gailiaus, iki šiol Jonavoje jaunimas turėjo mažai vietų, kur galėtų prasmingai leisti laisvalaikį. Dabar tai galės daryti slidinėjimo centre, kur ne tik pramogaus, bet ir sportuos.

Slidininkų blog'o konkursas
Slidininkų blog'o konkursas

„Iš trasų niekas neišvarys ir profesionalų. Tačiau jos labiau pritaikytos mėgėjams, vaikams. Orientuosimės į moksleivius. Turime idėją čia rengti kūno kultūros pamokas. Sulaukėme pasiūlymo ir iš kauniečio snieglenčių instruktoriaus – jis norėtų mokyti vaikus čiuožti snieglente. Idėjų yra įvairių – reikia tik pradėti veiklą“, – sakė L.Gailius.

 Turime idėją čia rengti kūno kultūros pamokas. Sulaukėme pasiūlymo ir iš kauniečio snieglenčių instruktoriaus – jis norėtų mokyti vaikus čiuožti snieglente. Idėjų yra įvairių – reikia tik pradėti veiklą, – sakė L.Gailius.

Slidinėjimo centre veiks trys trasos, į kurias kels vienas keltuvas. Neturintieji savo sporto inventoriaus jį galės išsinuomoti vietoje. Slidžių/snieglentės ir sniego batų nuoma 3 valandoms kainuos 7 eurus, keltuvas – 2 eurus. Moksleiviams bus taikomos nuolaidos.

„Kainos nedidelės, nes neketiname iš veiklos daryti verslo. Mūsų tikslas – suteikti galimybę pramogauti šeimoms ir jaunimui. Iki šiol Kauno apskrityje žiemos sporto mėgėjai neturėjo tokios vietos“, – sakė pašnekovas.

Kol kas Jonavos slidinėjimo centras bus iš dalies finansuojamas Jonavos rajono savivaldybės. Tai ir leidžia įstaigai negalvoti vien apie finansinius rodiklius. Trasų įrengimui dalis lėšų gauta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. 

Sausio 18-ąją suplanuotame Jonavos slidinėjimo centro atidarymo renginyje lankytojų lauks staigmenos: pirmieji 50 lankytojų trasas galės išmėginti nemokamai, taip pat gaus įvairių nuolaidų ateities pramogoms. Tą pačią dieną panašūs Pasaulinei sniego dienai skirti renginiai vyks ir kituose Lietuvos miestuose.

Jonavos slidinėjimo centro nuotr./Jonavos slidinėjimo trasų lankstinukas
Jonavos slidinėjimo trasų lankstinukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius