-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsigelbėti nuo nemigos?

Žmogus, nesikankinantis dėl nemigos, užmiega po 7-15 minučių po to, kai atsigula miegoti. Jei jūs užmiegate per ilgesnį laiką, šis straipsnis jums gali ir padėti – kalbėsime apie psichologinius ir fiziologinius aspektus, susijusius su žmogaus miegu.
Ne visi užmiega greitai ir lengvai
Ne visi užmiega greitai ir lengvai / Flickr.com
Temos: 1 Miegas

Reikia pastebėti, kad didžiausią įtaką žmogaus miegui turi dienos režimas. Pirma, atsakykite sau į klausimą, kada jūs vakarieniaujate? Jei vakarieniaujate visai prieš miegą, tuomet nereikia ir stebėtis, kad ilgai negalite užmigti. Skrandis apsunkęs, jis virškina gautą maistą, todėl organizmas negali atsipalaiduoti. O maistas virškinamas yra keletą valandų. Todėl vakarieniauti reikia 2-4 valandas iki miego. Ir ši taisyklė galioja ne tik sveikam miegui, bet ir jūsų skrandžiui, saugant sveikatą. Vakarieniaukite 18 val., jei einate miegoti 21-22 val.

Sveikam miegui įtaką daro ir aktyvumas dienos metu. Jei jaučiate energijos perteklių, vadinasi, jūsų organizmui reikia fizinio arba intelektualinio krūvio. Šis krūvis treniruoja mūsų organizmą. Tik netinginiaukite! Priešingu atveju atrofuojasi raumenys ir susilpnėja smegenų veikla. Stenkitės pajusti krūvį, kuris pakelia gyvybinį tonusą ir suteikia gerą nuotaiką.

Mankšta reikalinga visam organizmui, tačiau turite rasti aukso viduriuką ir nepervargti. Juk kiekvienas daiktas turi savo naudojimosi instrukcijas. Mūsų organizmas – ne išimtis. Jei laikysitės teisingų instrukcijų, tuomet ir organizmas jums tarnaus ilgiau. Teisingai treniruojantis, organizmas stiprėja ir jūs jį galite efektyviau išnaudoti.

Jei jums atrodo, kad nesuspėjate per dieną, ir svajojate apie tai, kad para truktų 30 valandų, tuomet sėskite prie dienotvarkės grafiko ir susirašykite visus darbus – tai padės jums optimizuoti laiką ir teisingai paskirstyti savo energiją. Para dalinama į 24 valandas, tad jei nesugebate sulėtinti Žemės sukimosi, tuomet kruopščiai susirašykite visus dienos darbus ir išdalinkite juos į valandas.

O štai ir psichologija, kuri labai paprasta: jei jūs kenčiate nuo nemigos – kartokite sau, kad jūs miegate giliai ir sveikai. Atsistokite prieš veidrodį ir sakykite tai sau. Taip pat galite šiuos žodžius užsirašyti ant popieriaus ir pamatę vis garsiai perskaitykite.

Kai atsigulate miegoti, susikoncentruokite ties miegu. Visų pirma stenkitės negalvoti apie nieką – to reikia, kad pajustumėte miego būseną. Laikui bėgant tai taps įpročiu. Ir apie viską galvokite teigiamai. Nesijaudinkite ir neliūdėkite. Bet koks nerimas trukdo teisingai mąstyti, įtampa vargina mūsų organizmą, o džiaugsmas, atvirkščiai, stiprina minties veiklą ir atpalaiduoja.

Patikėkite, netrukus miegas taps sveikas ir labai gilus.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius