-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip nugalėti amžiaus problemą?

Nieko nėra amžino. Nebent tik herojus iš serialo „Kalnietis“. Galo neišvengs nei vienas. Vos gimę mes visi atsiduriame ant bėgtakio, vardu „Gyvenimas“ ir pradedame rungtynes.
Gimtadienio šventė
Gimtadienio šventė / Will Clayton, Flickr.com

Kuo esame toliau nuo starto, tuo dažniau aplanko mintys, siekiančios sustabdyti bėgimą, sustoti, atsikvėpti... Deja, gyvenimas galimas tik pastoviai judant. Kaip gi išsisukti iš tokios padėties? Nenukabinkite nosies!

Mokėkite džiaugtis gyvenimo įvykiais. Metai vis tiek praeis, tačiau bus ką prisiminti! Reikia gyventi taip, kad būtų, ką prisiminti ir nesigailėti praėjusių metų. Ir jei jūsų gyvenimas – puikus, tuomet nebus vietos ir depresinėms nuotaikoms.

Nemeskite darbo. Dauguma vyrų, pagaliau sulaukę pensijos, ramia sąžine eina „ant pečiaus“ ir mėgaujasi užtarnautu poilsiu. Tačiau juk darbas – tai palaima. Darbas suteikia mūsų gyvenimui disciplinos ir priverčia palaikyti aktyvų gyvenimo būdą.

Dar sudėtingiau moterims. Visiškai atsidavusi šeimai ir vaikams, jos sulaukusios 40-50 metų, jaučiasi lyg prie „sudužusios geldos“. Vaikai užaugę, vyras „ant pečiaus“ arba dairosi į jaunesnes... Juk be šeimos – daugiau nėra kam savo širdies atiduoti.

Pasiimkite iš gyvenimo visą malonumą. Darykite nesvarbu ką – svarbu, kad jums tai patiktų. Susitikinėkite su draugais, važiuokite žvejoti, lankykitės koncertuose, mėgaukitės skaniu maistu. Pagrindinė sąlyga – malonumą turite jausti kasdien. Gyvenimas tikrai tiek pateikia.

Nepraraskite gebėjimo stebėtis. Žmogus tikrai ne viską žino ir ne viską moka. Raskite, kas jus sudomintų ir kas jums būtų įdomu bei nauja. Susidomėjimas gyvenimu – tai išplėstos akys ir entuziastingi šūksniai. O jei dar jums pavyks įsimylėti... mokėkite išlaikyti šį jausmą kuo ilgiau. Meilė ir jaunystė – neišskiriami.

Nesiskųskite ligomis. Tai sudėtinga. Ypač, jei ligų išties daug. Tačiau niekas mūsų taip nesendina, kaip pastovūs skundai apie skaudulius ir užklupusias ligas. Visus padejavimus palikite senoms bobutėms.

Išgalvokite naujas pramogas. Maistas, sofa ir televizorius – plačiausiai paplitęs hobis. Šis užsiėmimas nuobodžiausias pasaulyje, jis užkrečiamas ir nuo jo sudėtinga atsiplėšti. Atraskite kažką naujo, neįprasto sau ir aplinkiniams. Tarkim, jei esate vyras, pabandykite megzti – emocijų įvairovė garantuota! O jei moteris – pasiskolinkite iš vyro meškerę ir parneškite savo katinukui sužvejotos žuvies. Įsivaizduojate aplinkinių nuostabą?

Nepriminkite sau apie amžių. Net ir juokais. Primindami aplinkiniams savo amžių, jūs susitaikote su tuo ir iššaukiate savo gailestį.

Rizikuokite. Didelės adrenalino dozės organizmui kenkia, tačiau mažos – ypač naudingos. Kraujas gyslose pradės bėgti greičiau, oda išsilygins, akys pradės blizgėti.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius