-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip nuimti akmenį nuo širdies?

Ko gero, visi esame daugiau ar mažiau išgyvenę tam tikrus jausmus, kai, rodos, širdį prislegia akmuo. Tai sudėtinga vidinė būsena, tam tikras lygsvaros netekimas. O mūsų pasąmonė mums mesteli „piešinėlius“, į kuriuos įsižiūrėjus galima išsiaiškinti savo skausmingas vietas ir pašalinti skaudulius.
Kaip atsikratyti nerimo ir kaltės jausmo?
Kaip atsikratyti nerimo ir kaltės jausmo? / Flickr.com
  • Pagalvokite ir tiksliai sau pasakykite, kokį diskomfortą jūs jaučiate? Kas jus neramina? Gali būti, kad iš pusiausvyros jus išmuša vadovo riksmai, vienatvės baimė arba nesėkmė, o gal kaltė?
  • Kūnas visuomet atspindi mūsų vidinius išgyvenimus, todėl jūs turite atrasti, kurioje vietoje jaučiate didžiausią diskomfortą. Kai kam sutrinka kvėpavimas, padažnėja širdies ritmas, šąla rankos ir pan. Stebėkite save ir įasmeninkite savo jausmą. Pajuskite dydį, atspalvį, formą ir kaip susiklosčiusi situacija „išsidėsto“ jūsų kūne. Tai, kas šauna į galvą visų pirma – tai ir yra teisingas vaizdinys.
  • Egzistuoja tiesioginis ryšys tarp vaizdinio ir mūsų savijautos. Norėdami patikrinti, ar tikrai vaizdinys atitinka vidinę būseną, pabandykite jį padidinti. Jei paaštrėja ir jūsų negatyvi reakcija, vadinasi, jūs teisingame kelyje ir čia slepiasi problema.
  • Peržiūrėkite vaizdinį ir stebėkite jį kurį laiką. Jis gali būti jūsų viduje, o taip pat ir išorėje. Jis gali keistis, ištirpti ar pavirsti į kažką kitą. Nesistenkite jo išblaškyti, sudeginti ar užkąsti mintyse – tokiu atveju problema bus tik dar labiau nuslėpta.
  • Jei jūs įvardinote savo vaizdinį ir galite su juo užmegzti dialogą, daug kas paaiškėtų. Atminkite, kad jūsų paveikslėlis – tai dalis jūsų pačių. Taip nusprendė jūsų pasąmonė! Ir jei vaizdinys egzistuoja, jis atlieka tam tikrą funkciją, dažniausiai apsauginę. Todėl priimkite ją teigiamai.
  • Pats maloniausias momentas – negatyvas virsta pozityvu. Kokių pokyčių norėtumėte iš savo vaizdinio? Ką daryti, kad šis vaizdinys teiktų jums teigiamas emocijas? Ką jūs norėtumėte pamatyti gero? Juk sunkus pilkas akmuo gali pavirsti žėrinčiu deimantu, pasipuošti gėlėmis arba tapti šviesos šaltiniu. Stebėkite, kaip keičiasi jūsų psichoemocinė būsena: jei viską darote gerai, ji tik gerės. Keičiantis vaizdiniui, keičiasi ir pojūčiai kūne. Kai jums patinka tai, ką darote, keičiasi ir pojūčiai kūne.
  • Jūs neatsisakote nuo savo jausmų, jūs juos keičiate. Tokiu būdu jūs „prisijaukinate“ vaizdinį ir taip jūsų kūną aplanko teigiami pokyčiai.
  • Įsivaizduokite iš naujo situaciją, kurioje jautėtės ypatingai blogai. Jei negatyvios emocijos dingo, vadinasi, jūs teisingai susidorojote su užduotimi. Padėkokite sau už atliktą darbą. Dabar galite pajusti nedidelį nuovargį, kadangi išeikvojote energiją labai svarbiam vidiniam darbui.

Tokiu būdu, žingsnis po žingsniu, jūs šalinsite vidinį diskomfortą, susijusį su įvairiomis situacijomis. Jūsų vidinis ir išorinis pasaulis pradės keistis, o kūnas bus dėkingas už ramybę ir vidinių konfliktų nebuvimą. Gyvenimas dovanos tik geriausius dalykus, o energija grįš ir stiprins jūsų psichoemocinę būseną.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius