-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pašalinti susikaupusį stresą po egzaminų?

Puiku, kai visi egzaminai išlaikyti: nereikia apie nieką galvoti, prieš akis – vasara. Ir vienintelis dalykas, kuris primena apie egzaminus – tai susikaupęs stresas.
Kaip išgyventi stresą po egzaminų?
Kaip išgyventi stresą po egzaminų? / Flickr.com
Temos: 2 Egzaminas Stresas

Daugelis moksleivių ir studentų mano, kad užtenka tik gerai išsimiegoti, kartais miega net kelias dienas iš eilės. Tačiau vietoj to, kad padėtų sau, taip tik žaloja savo organizmą. Kaip gi teisingai pailsėti po egzaminų?

Tu esi tai, ką valgai

Pasiruošimo etapu studentai ir moksleiviai daugiau laiko skiria mokslams, ir visiškai nesirūpina maistu. Dažniausiai mėgaujamasi greitai paruošiamu maistu, traškučiais, mėsainiais, geriama daug gazuotų gėrimų. Todėl pirmomis poilsio dienomis reikia sureguliuoti sveiką mitybą, o geriausiai, jei atostogos prasidėtų nuo iškrovos dienos.

Tokiomis dienomis būtina gerti daugiau žaliosios arbatos, šviežiai spaustų sulčių, kefyro, valgyti daugiau daržovių, vaisių ir žalumynų. Mėgautis riešutais, juoduoju šokoladu. Atsisakykite kurį laiką majonezo, pomidorų padažo, o taip pat sūraus ir saldaus maisto. Pailsės skrandis – pailsės ir organizmas.

Nemigos persimiegojimu neišgydysi

Visi žino, kad sveikas miegas trunka apie 8 valandas. Tačiau jei jūs atsigulėte pirmą valandą nakties, o prisižadinote 9 ryte, tai nereiškia, kad jūs nuversite kalnus. Atvirkščiai, jausitės pavargę ir lyg sumušti. Esmė ta, jei jūs gulatės po pusiaunakčio, jūsų organizmas nespėja jus aprūpinti gyvybiškai svarbiais hormonais, todėl  prisižadinę galite jaustis neišsimiegoję ir silpni. Įdomu tai, kad paaugliams būtina atsigulti likus dviem valandoms iki vidurnakčio, t.y. 22 val., o keltis – 8 val. Toks miegas bus sveikas ir gilus.

Sveikame kūne – sveika dvasia

Sėdėdami prie vadovėlių iki vidurnakčio, o kartais ir ilgiau, studentai ir moksleiviai jaučia kaip kūnas suakmenėja ir jam reikia nors kokio judesio. Kai kurie nenori po egzaminų kankinti savo kūno treniruotėmis, ir jiems atrodo, kad jie elgiasi teisingai. Tačiau jei kiekvieną rytą išbėgtų, organizmas jaustųsi gerokai žvaliau: pagerėtų kvėpavimas, smegenų ir širdies veika, organizmas taptų atsparesnis stresui.

Ką mato akys?

Deja, ruošiantis egzaminams daugumai studentų ir moksleivių pablogėja regėjimas, kadangi akys gauna padidintą krūvį. Jei norite leisti akims pailsėti, į maisto racioną įtraukite daugiau morkų, petražolių, kiaušinių, pieno ir kitų regėjimą gerinančių maisto produktų. Taip pat reguliariai atlikite akių mankštą.

Miestas – karalystė, kaimas – rojus

Atėjo vasara ir jei turite laukiančią kaime močiutę, būtinai ją aplankykite. Juk kur, jei ne kaime, jūs atsipalaiduosite ir atsikratysite streso? Čia ir pirtis, ir šviežios uogos, ir graži gamta, ir gaivus oras, ir dar galimybė išsimaudyti kasdien – rojus asfalto vaikams. Be to, aplinkos pakeitimas išties bus naudingas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius