Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip prisiversti mesti rūkyti?

Rūkančiuosius galima padalinti į dvi kategorijas: tuos, kurie nori rūkyti ir bijo mesti, bei tuos, kurie rūko ir nesiruošia mesti. Jei su pirma kategorija yra viskas aišku, su antra – kyla tam tikrų sunkumų. Šiuos rūkalius galima suskirstyti į dar du pogrupius: vieni iš tiesų nenori mesti, kiti paprasčiausiai nenori to pripažinti.
Cigarėtės dūmas
Cigarėtės dūmas / Dr. Pho, Flickr.com

Ir viskas tik dėl to, kad žmonės nežino, kaip priversti save mesti rūkyti! Gal ir norėtųsi atsikratyti šio žalingo įpročio, tačiau kas bus, jei nepavyks?

O kodėl nors kartą nepamiršus savęs ir pradėti rūpintis savo vaikais ar artimaisiais, esančiais šalia jūsų? Juk nuo pat mažens žinome, kad kvailas pavyzdys užkrečiamas. Nors ir žinodami, kad rūkymas yra blogis, vaikai prie šio įpročio pratinami nuo vaikystės. Juk be vargo šalia mokyklų galima rasti rūkančius pradinukus...

Tiesa, rūkančių vaikų galima sutikti ir iš nerūkančių šeimų. Tačiau toks periodas greitai pasibaigia ties pirmu griežtu tėčio kumščiu į stalą. Esmė ta, kad rūkantys tėvai jau yra įpratę prie cigarečių dūmų kvapo, tuo tarpu nerūkančioje šeimoje rūkymas labai greitai išaiškėja.

„Užmušti“ norą rūkyti lengviausiai pačioje pradžioje, kol jis netapo įpročiu. Pagalvokite apie savo vaikus. Kalbėdami apie tai, kad rūkymas kenkia, nepamirškite, kad visų pirma jūs rodote pavyzdį. Jei tėtis ir mama rūko, jiems tai patinka, vadinasi, tai nėra blogai.

Kaip prisiversti mesti rūkyti, jei neturite rūpintis vaikais? Pradėkite skaičiuoti. Per dieną rūkaliai vidutiniškai surūko vieną pakelį, vadinasi, per metus 365 pakelius. Vidutinė cigarečių pakelio kaina – 8 Lt. Vadinasi, per metus rūkymui jūs išleidžiate mažiausiai 2920 Lt! Ir tai dar ne visa tiesa: jūs šiuos pinigus skiriate ne grožio procedūroms ar kelionėms, bet už šiuos pinigus gadinate savo sveikatą.

Norint mesti rūkyti, reikalinga valia. O juk būtent valia žmogus ir skiriasi nuo gyvūnų. Juk noras rūkyti – tai paklusimas savo instinktui. Iš pradžių rūkyti traukia smalsumas ir noras kuo greičiau suaugti, o po to cigaretė tampa savotiška gyvenimo palydove, padedanti bendrauti. Vėliau išlieka tik instinktas „aš rūkau todėl, kad aš rūkau“.

Paklauskite bet kurio rūkaliaus, ką jam reiškia cigaretė? 10 procentų atsakys, kad tai malonumas, o visi kiti, kad tai įprotis.

Jei rūkydami jūs karts nuo karto susimąstote apie rūkymo metimą, negalvokite apie tai, kaip priversti save mesti rūkyti. Tai reikia padaryti sąmoningai. Pagalvokite apie tai, kodėl jums reikia mesti rūkyti, ir tuomet atsakymo sulauksite savaime.

Juk norite atrodyti gražiai ir gyventi 10 metų ilgiau, kvėpuoti grynu oru. Jūs net neįsivaizduojate, kokį kvapą jūs skleidžiate... Ypač sunku šalia išbūti tiems, kurie nerūko.

Plaučių, burnos, kvėpavimo takų, plaučių obstrukcijos ligos... Ar reikėtų tęsti visų ligų pavadinimus? Taip, iš tiesų nuo jų kenčia ne tik rūkantys, tačiau žymiai rečiau. Ir niekas nežino, ką pasiūlys likimas, tad ar verta rizikuoti?

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius