-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip teisingai pradėti dieną dirbančiajai mamai?

Rytas – pats užimčiausias paros laikas mylinčiai mamai. Laiku prižadinti vaikus, suruošti juos į mokyklą, pagaminti pusryčius visai šeimai ir dar pačiai nepavėluoti į darbą. Šitas sąrašas kartais atrodo neįvykdomas.
Mamai vis nėra laiko pailsėti
Mamai vis nėra laiko pailsėti / Flickr.com

Štai keletas patarimų, kurie leis susitvarkyti su rytiniu chaosu greičiau ir paprasčiau.

Rytas iš vakaro

Pirmoji ramaus ryto taisyklė: ką gali atlikti tuoj, niekad nesakyk – rytoj.

Pasiruoškite visus produktus, iš kurių gaminsite pusryčius. Jei rytais mėgstate valgyti košę, pasirūpinkite košių virimo aparatu – jį galima pasiruošti iš vakaro.

Vakare sužinokite kitos dienos orų prognozę ir pasiruoškite drabužius bei avalynę, o ne ieškokite skėčio vėluodama į darbą.

Pasirūpinkite ne tik savo, bet ir vaikų drabužiais. Jei vaikas dėvi mokyklinę uniformą, užtenka patikrinti, ar nereikia išplauti dėmės, prisiūti sagos. Jei mokykloje laisva apranga, tuomet paprašykite, kad vaikai patys iš vakaro susirinktų, ką rengsis kitą dieną – įvertinkite pasirinktus drabužius.

Taip pat patikrinkite, ar viskas pasiruošta į mokyklą: kokios rytojaus pamokos, ar nėra dailės, technologijų pamokoms, kurioms reikia papildomų medžiagų ir pan. Kišenpinigiais taip pat pasirūpinkite iš vakaro, arba patikėkite finansus vaikų tėčiui.

Kaip laiku prisižadinti?

Įsitikinkite, kad jūsų vaikas gerai miega naktį. Tai sutaupys jūsų nervus žadinant jį ryte.

Šiuo metu yra problema, kad dauguma paauglių neatsitraukia nuo kompiuterio ir mobiliųjų įrenginių, bendrauja socialiniuose tinkluose. Tačiau kiekvienas vaikas, net ir paauglys turi miegoti ne mažiau 8-9 valandų.

Be to, mamoms taip pat būtina išsimiegoti, norint būti žvaliai, geros nuotaikos ir pačiai nepavėluoti į darbą. Todėl serialus ir naršymą internete meskite iš galvos! Galų gale taip rodysite pavyzdį ir savo vaikui: jei jūs užmiegate prie televizoriaus arba su planšetiniu rankose, vaikas netikės, kad ir jam laikas miegoti.

Laikas sau

Atsikelkite 15 minučių anksčiau nei visi kiti šeimos nariai. Pradėkite rytą nuo dušo ir mankštos, ramiai išgerkite kavą ar arbatą. Leiskite sau šiek tiek pasirąžyti lovoje tol, kol iš po antklodžių neišlindo visa kita komanda.

Įpratinkite vaikus padėti jums iš pačio ryto: išvesti šunį, išmesti šiukšles, padėti ruošti pusryčius ar išdėlioti lėkštes ant stalo.

Pasidalinkite rytinėmis pareigomis – taip padėsite vienas kitam ir stiprinsite šeimą.

Pusryčiaukite kartu

Būtinai raskite laiko šeimos pusryčiams. Tai suteikia papildomos energijos, naujų emocijų – visa tai naudinga sveikatai.

Prie pusryčių galima pakalbėti apie dienos planus. Tik nereikia rytinį valgymą paversti paskaitų skaitymu: nei vaikai, nei vyras nesupras, ko jūs norite.

Daugiau pozityvo iš ryto

Išmokite sukurti gerą nuotaiką ir santykius iš pačio ryto visai likusiai dienai. Kuo daugiau verkšlensite dėl savo darbo, tuo daugiau vaikas pasakos apie namų darbų sunkumą ir mokytojų vykdomą neteisybę.

Pozityvus požiūris į gyvenimą leidžia greičiau pasiekti savo tikslų, ir kovą su neigiamomis emocijomis reikia pradėti nuo savęs.

Bėgdami iš namų, būtinai atsisveikinti su visais. Tik nereikia dalinti įsakymų einant pro duris – geriau išeikite į darbą ramiai, be pykčių ir ginčų.

Tausodami save, tausosite ir kitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius