-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalnų dviratininkai skelbia pavasarį: varžybos Žaliųjų ežerų miškuose

Vilniaus MTB turas šiemet išaugo į Grand Prix turą. Šiemet vyks 5 turo etapai: 3 kalnų dviračių (MTB) ir 2 kroso. Pirmas kalnų dviračių turo etapas vyks gegužės 4 dieną Verkių regioniniame parke.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / mtb.lt nuotr.

Verkių regioninio parko trasa eina smėlėtais miško takeliais ir keliukais, juosia Žaliuosius ežerus. Tai lengva, graži sezono pradžiai labai tinkanti trasa. Kadangi didžiosios dalies trasos gruntas smėlis, tai labai tikėtina, kad šiemet, kaip ir praeitais metais bus sausa. Trasoje yra dvi įkalnės, kurios yra labai smėlėtos, todėl bus sunkiai įveikiamos nenulipus net ir reguliariai važinėjantiems varžybų dalyviams.

Galime tikėtis greitų ir nesunkių varžybų, o jeigu oras lepins, tai ir primų sezono maudynių Žaliuosiuose ežeruose. Programa:
09:00 – 11:30 Dalyvių registracija
12:30 Pagrindinis varžybų startas
14:00 Numatomas pirmo rato lyderių finišas
15:30 Numatomas dviejų ratų lyderių finišas
16:00 Apdovanojimai (numatoma).

 Pirmas kalnų dviračių turo etapas vyks gegužės 4 dieną Verkių regioniniame parke ta pačia trasa kaip buvo pernai. Antras kalnų dviračių etapas vyks birželio 29 Anupriškėse, prie Trakų, TonyResort pramogų parke. Rugsėjo mėnesį dalyviai varžysis paskutiniame kalnų dviračių etape. Kalnų dviračių varžybų vieno rato ilgis bus 20-25km. Spalį ir lapkritį Grand Prix turas 2014 baigsis dviem kroso etapais Sapieginės ir Pučkorių pažintiniuose takuose. Kroso rato ilgis bus apie 6km. Dėl Grand Prix turo varžysis įmonių ir sporto komandos. Įmonių komandas sudarys iki 7 narių, į komandos laiką, skaičiuosis 3 greičiausia finišavusių narių laikai. Sporto komandų įskaita bus skaičiuojama taip pat, tik sporto komandos visuose etapuose važiuos dvigubai ilgesnį atstumą, 2 tos pačios trasos ratus. Asmeninėje įskaitoje pagal amžiaus grupes varžysis sporto vieną ir du ratus įveikiantys sportininkai.

Verkių regioninio parko trasa eina smėlėtais miško takeliais ir keliukais, juosia Žaliuosius ežerus. Tai lengva, graži sezono pradžiai labai tinkanti trasa. Kadangi didžiosios dalies trasos gruntas smėlis, tai labai tikėtina, kad šiemet, kaip ir praeitais metais bus sausa. Trasoje yra dvi įkalnės, kurios yra labai smėlėtos, todėl bus sunkiai įveikiamos nenulipus net ir reguliariai važinėjantiems varžybų dalyviams. Galime tikėtis greitų ir nesunkių varžybų, o jeigu oras lepins, tai ir primų sezono maudynių Žaliuosiuose ežeruose.
TonyResort džiugins ne tik varžybų dalyvius, bet ir juos atvažiavusius palaikyti šeimos narius ir kolegas. Trys maitinimo punktai, pliažas, pirtys, teniso kortai, žirgai, paplūdimio tinklinis, tenisas, valtys, žvejyba ir nuotykių parkas dalį komandų ir šeimų sugundys praleisti čia prailgintą savaitgalį. Na o varžybų trasa turbūt viena iš sunkiausių, nes jos dalis eis per pelkes. TonyResort vadovai sako, kad purvo ir drėgmės čia užtenka net ir sausiausiais vasaros mėnesiais. Taigi pasiruošti reikia labai sunkiai varžybų trasai ir puikiomis sąlygomis TonyResort. Trasą padės greičiau įveikti purvui skirtos padangos ir techniškai tvarkingas dviratis.

Trečio kalnų dviračių etapo, vyksiančio rugsėjo mėnesį, trasa dar ruošiama.

Sapieginės pažintinis takas bus išbandymas visiems dėl raižytos vietovės. Kroso dalyviai dalį stačių įkalnių turės įveikti laiptais, lygumų mėgėjai beveik neturės kada ilsėtis, nes trasoje vieną įkalnę keičia nusileidimas ir trasa nuolat kyla arba leidžiasi kalvočiausia Vilniaus miesto dalimi. Trasos ilgis 6km.

Sezoną uždarysime Belmonto pramogų parke. Dalis trasos eis Pučkorių pažintiniu taku. Trasa bus 6km ilgio. Sau tinkamų atkarpų ras ir puikios dangos, lygumų mėgėjai ir stačių įkalnių, nusileidimų, miško takų, nelygios dangos gerbėjai. Čia bus visko. Čia spręsis pirmojo Grand Prix turo sezono nugalėtojai!

Daugiau informacijos ir registracija - spausti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius