Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl reikia relaksacijos?

Visus mus veikia stresas, išgyvenimai, dienos įtampa, o štai kovoti su visu tuo nesinori, kartais negalime, o kartais nesugebame. Stresas iš anglų kalbos verčiant reiškia „įtampa“, ir pats logiškiausias metodas sumažinti stresą yra atsipalaiduoti.
Ar mokate atsipalaiduoti po darbų?
Ar mokate atsipalaiduoti po darbų? / Steve Pepple, Flickr.com
Temos: 1 Stresas

Niekam ne paslaptis, kad kairysis smegenų pusrutulis atsako už logišką mąstymą ir kalbą, o štai dešinys atsako už mūsų intuiciją, svajones, įsivaizdavimus ir netgi fantazijas. Deja, šiuolaikiniame gyvenime beveik nelieka laiko jausmams, ir didžioji dalis planetos gyventojų gyvena remdamiesi logika. O juk būtent intuicija mums padeda pažvelgti į dalykų esmę.

Intuicija – tai visų pirma patirtis. Išmintingi žmonės, besiremdami savo ir kitų patirtimi, žymiai dažniau išvengia netikėtumų ir išsisuka iš įvairiausių keblių situacijų. Dažnai tokiose situacijose logika beginklė. Tuo metu dirba dešinysis mūsų smegenų pusrutulis. Būtent tokiais momentais mes jaučiamės ramūs, esame linkę į kūrybinius sprendimus – taigi, sugebame atsipalaiduoti.

Reguliari relaksacija pakeičia organizmo „chemiją“, o gilios atsipalaidavimo stadijos priverčia smegenis išskirti endorfinus, pakeliančius nuotaiką.

Visi žinome atsipalaidavimo būdą – meditaciją. Ji leidžia mums pasiekti panašių rezultatų. Tiesa, terminas „relaksacija“ yra skirtas kalbant apie kūną, o štai „meditacija“ – kalbant apie smegenis, tačiau abu metodai vienodai atpalaiduoja ir atstato kūno bei smegenų lygsvarą.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad atsipalaiduoti yra lengva ir paprasta, tačiau tai netiesa. Dažniausiai žmonės to nemoka daryti. Atsipalaiduoti reikia išmokti.

Elementari miesto vibracija, gerai žinomos situacijos, aplinka yra taip giliai įsigėrę į mūsų kūną, mintis ir poelgius, kad atsipalaiduoti dažnai yra sunku. Sunku atsijungti nuo mus supančio pasaulio. Ką gi reikia pačioje pradžioje daryti? Išjungti televizorių, kompiuterį, „išeiti“ iš savo minčių – kitaip tariant, išmokti pasilikti su pačiu savimi.

Jei kartą pabandėte, ir jums nepavyko atsijungti nuo aplinkos, nenusiminkite, ir bandykite dar kartą. Genijais niekas negimsta. Mokinkitės iš knygų, iš trenerių, iš įvairių mokytojų. Yra daugybė atsipalaidavimo technikų, būdų, kurie padeda atpalaiduoti savo kūną ir mintis.

Relaksacija – labai stipri ir efektyvi priemonė, padedanti kovoti su stresu, o ir laiko ji neužima tiek daug. Jei įprasite atsipalaiduoti, jau po pirmųjų žingsnių pajusite geruosius rezultatus – pajusite, kiek daug jėgų turite ir kiek daug galite visko atlikti. Paprasčiausiai į pasaulį žvelgsite visai kitomis akimis. Pasaulis jums nebeatrodys pilkas, niūrus, liūdnas ir nuobodus.

Jums nereikės daug laiko: pradėkite nuo 10 minučių per dieną, ir šį laiko tarpą didinkite iki 20 minučių ar pusvalandžio. Tinkamai atsipalaidavę, sutaupysite tikrai daug taip brangaus laiko.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius