Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsikratykite osteochondrozės ofise

Dauguma iš mūsų biure būna ilgesnę dienos dalį. Puiku, jei siekiate karjeros ir turite tikslų. Tačiau juk sveikata gali sugadinti bet kokius jūsų siekius. Ši paprasti pratimai padės jums pasirūpinti savo sveikata net ir sėdint visą dieną ofise.
Pratimai ofise
Pratimai ofise / Flickr.com

Į savo darbotvarkę šalia svarbiausių reikalų įsitraukite ir pratimus, kurie atitolins osteochondrozės simptomus. Reguliariai atlikdami pratimus atsikratysite įvairių skausmų, užspaudimų, nebetirps rankos ir kojos, sumažinsite ir galvos skausmų tikimybę.

  • 1 pratimas. Sukitės!

Kiek mokykloje esate gavę pastabų, kad nesisukinėtumėte? O štai dabar galite sukioti galvą į visas puses – taip leidžiate stuburui judėti, mankštinate kaklo raumenis ir vystote plastiškumą.

Kaip atlikti? Pradinė padėtis – atsistokite arba atsisėskite, nuleiskite rankas ir sukite galvą į kairę, paskui į dešinę. Pakartokite 8-10 kartų. Nereikia staigiai sukti galvos, jauskite įtampą ir intensyvumą. Visi pagrindiniai pratimai atliekami iškvepiant.

  • 2 pratimas. Šypsokitės ir atmeskite

Šis pratimas taip pat vysto kaklo ir stuburo lankstumą, leidžia išsitempti.

Kaip daryti? Ta pati pradinė padėtis. Nuleiskite galvą žemyn, stenkitės smakrą priglausti prie krūtinės. Pakartokite 8-10 kartų.

  • 3 pratimas. Judėkite kaip vėžiai

Pratimas idealiai tinka dirbantiems prie kompiuterio. Jis padeda pakoreguoti stuburo slankstelius, galvos ir kaklo padėtį. Judindami galvą jausite, kaip tempiasi kaklo srities raumenys.

Kaip daryti? Pradinė padėtis ta pati. Tempkite galvą atgal taip, kad gautųsi „dvigubas pagurklis“. Kartokite pratimą 8-10 kartų.

  • 4 pratimas. Pasibadykime!

Šiuo pratimu stiprinsite priekinės dalies kaklo raumenis.

Kaip daryti? Padėkite delnus ant kaktos ir spauskite, o kaktą stumkite priešpriešom. Taigi, badysitės su savo rankomis. Pratimą rekomenduojama atlikti 10 sekundžių ir tiek pat pailsėti. Atlikti reikia 10 kartų.

  • 5 pratimas. Ir vėl į kovą

Pratimas, stiprinantis šoninius raumenis, o taip pat mažinantis kaklo skausmus.

Kaip daryti? Labai panašus pratimas į buvusį. Tik dabar reikės priešintis į šonus: priglauskite delną prie skruosto ir stumkite. 10 pakartojimų po 10 sekundžių.

  • 6 pratimas. Daryk abejodamas

Šį pratimą galite žinoti dar iš mokyklos laikų, o šiuo metu jis aktualus, kai atliekate mėnesio ataskaitas ir turite įtampos pilnus susitikimus.

Kaip daryti? Atsistokite arba atsisėskite, pakelkite pečius kiek galite aukščiau, suspauskite galvą lyg abejodami – taip palaikykite 10 sekundžių. Tuomet atpalaiduokite pečius ir nuleisdami giliai iškvėpkite. Atlikite 10 kartų po 10-15 sekundžių.

  • 7 pratimas. Pasitampykite

Šiuo linksmu pratimu galite pradėti ir dieną – negi jūs blogesni už kates?

Kaip daryti? Sunerkite rankų pirštus, pakelkite į lubas ir pasitempkite. Tuomet tempkitės į skirtingus šonus – po penkis kartus į kiekvieną.

  • 8 pratimas. Patys sau masažuotojai

Masažas padeda atpalaiduoti raumenis ir pašalina skausmingus pojūčius, taip pat galvos skausmus.

Kaip daryti? Masažuokite aplink pakaušį ir minkštąją dalį tarp pakaušio ir kaklo. Kartais tai sukelia nemalonius pojūčius, tačiau tai efektyvi priemonė. Galite naudotis pirštais arba specialiomis priemonėmis. Masažuoti reikėtų 3-4 minutes.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius