-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt pačių geriausių kardiotreniruočių

Kodėl specialistai rekomenduoja kardiotreniruotes? Atsakymas labai paprastas: kad sveika širdis leistų mums ne tik gyventi kokybiškai, bet ir ilgai. Ilgos treniruotės sporto salėse tampa neefektyvios būtent dėl kardiotreniruočių trūkumo.
Kardiotreniruotės stiprina širdį
Kardiotreniruotės stiprina širdį / Golem Club
Temos: 2 Lauko tenisas Joga

Specialistai rekomenduoja kiekvieną treniruotę skirti laiko ir kardiopratimams. Tuomet stipri širdis leis įgyvendinti užsibrėžtus tikslus sporto salėje. Todėl kardiotreniruotėms kiekvieną kartą skirkite bent 20 minučių.

Dar neapsisprendėte, ką rinktis? Mes jums patarsime. Ir išsirinkę būtinai pasikonsultuokite su savo gydytoju.

Bėgimas. Tai pati geriausia kardiotreniruotė. Bėgimas efektyvus visomis prasmėmis, be to, nereikalauja papildomos įrangos. Jums reikės tik bėgimo batelių, būtinai su supinatoriumi! Jei avalynė bus netinkama, jausite skausmus keliuose ir blauzdose.

Važiavimas dviračiu. Puiki treniruotė! Žinoma, geriausiai minti dviratį lauke. Tačiau žiemą ar blogu oru galima rinktis ir sporto salę. Labai gerai, jei kelias yra su kalneliais – taip treniruojate širdies raumenį. Be to, su dviračiu taip greitai nepavargsite pirmųjų treniruočių metu.

Elipsinis treniruoklis. Jei vaikštote į sporto salę, būtinai skirkite laiko ir elipsiniui treniruokliui, kuris paskirsto viso kūno fizinį darbą. Vienu metu yra imituojamas bėgimas, lipimas į kalnus, bėgimas į kalnus – visi šie pratimai tik dar labiau stiprina širdį.

Plaukimas. Pasidomėkite, koks baseinas yra arčiausiai jūsų namų ar darbo. Puikus pratimas širdžiai – plaukimas krūtine, kai išsiskiria daugiausiai adrenalino. Tačiau tinka ir kitos plaukimo technikos, tik nepamirškite dirbti kojomis.

Žingsninė aerobika. Šiuos pratimus galima atlikti ir namuose, stebint vaizdo įrašus. Žingsninė aerobika – įdomus būdas pagal ritmingą muziką treniruoti širdį. Be to, treniruotės namuose padės sutaupyti laiko. Bet reikia pripažinti, kad darbas su treneriu visuomet yra efektyvesnis.

Irklavimas. Reikia pripažinti, kad šiomis treniruotėmis susidomi ne dažnas. Esmė ta, kad irklavimui reikia specialios sporto bazės ir, žinoma, priemonių. Tačiau jei gyvenate šalia vandens telkinio, tuomet nevenkite ir pairkluoti. Beje, yra ir specialūs treniruokliai, imituojantys irklavimą.

Vaikščiojimas. Ši kardiotreniruotė visuomet patogi bet kurioje vietoje bet kuriuo metu. Vienintelis dalykas, ką reikia išmokti – tai dirbti ir rankomis. Būtinai sulenkite ir ištieskite rankas vaikščiodami, tik tuomet kardiotreniruotė bus išties efektyvi. Vaikščiojimas gerina virškinimą, nuotaiką ir suteikia energijos.

Badmintonas ir tenisas. Šiuo metu nemažai įrengtų specialių sporto salių, tad nebūtina laukti gero oro, norint pažaisti tenisą. Tai ir smagu, ir įdomu, ir labai naudinga jūsų širdžiai.

Boksas. Treniruosite ir širdį, ir judesių koordinaciją. Sportuodami kikboksą, dar stiprinsite ir kojas. O jei turite problemų su koordinacija ir balansu – tuomet rinkitės klasikinį boksą.

Joga. Negalvokite, kad joga – tik meditacija ir poilsis. Nieko panašaus! Atlikti dauguma jogos pratimų ir asanų nėra taip paprastą, o tempas priverčia gerokai paprakaituoti. Be to, jums tereikės tik patogių drabužių, o avalynę paliksite už durų – joga atliekama basomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius