Jogos pratimai, padėsiantys sulieknėti

Jei negalite aktyviai sportuoti, jums lieknėti padės joga. Antsvoris ištirps taip pat greitai, kaip ir bėgiojant ar lankant aerobikos treniruotes. Žinoma, jei pratimus darysite reguliariai.
Joga padės pasiekti gražių formų
Joga padės pasiekti gražių formų / North Hills, Flickr.com
Temos: 1 Joga

Be to, joga padeda ne tik deginti riebalus, bet ir išspręsti vidines antsvorio problemas. Daugumoje atvejų juk tai yra emocinio pobūdžio priežastis.

Jogos lieknėjimo pratimai yra gana nesudėtingi, o juos įsisavinti galima gana greitai. Vis dėlto, norėdami išmokti stabiliai stovėti, jūs turėsite būti kantrūs ir atkaklūs. Užsiėmimų metu koncentruokite dėmesį į raumenis ir stebėkite savo būseną.

1 pratimas. Gražina kojas ir šlaunų formas.

Atsistokite tiesiai. Sulenkite dešinį kelią, kairę koją veskite atgal ir lieskite grindis kojų pirštais. Kvėpavimas lygus ir ramus. Šioje pozoje išsilaikykite 30 sekundžių, tuomet grįžkite į pradinę padėtį ir pakeiskite koją. Kartokite po 3 kartus su kiekviena koja.

2 pratimas. Stiprina kojų ir apatinės nugaros dalies raumenis.

Atsistokite tiesiai, šuoliuku pastatykite kojas kiek įmanoma plačiau. Pasilenkite ir rankomis siekite grindis. Tempkite sėdmenis į viršų, kol pajusite tempimą raumenyse. Kvėpuokite lygiai ir ramiai. Šioje pozoje išbūkite apie minutę, ir pratimą kartokite 3 kartus.

3 pratimas. Gerina krūtinės ir stuburo formas.

Atsigulkite ant pilvo, kojas suglauskite, rankas ištieskite į priekį. Lėtai kelkite smakrą, tuomet pečius ir krūtinę. Pilvas turi būti prisiglaudęs prie grindų. Kvėpuokite ritmingai ir giliai. Šioje padėtyje išlikite tiek, kiek galite, tik neįsitempkite. Pratimą kartokite 5 kartus.

4 pratimas. Statinis – sėdmenų standumui.

Atsistokite tiesiai. Kojas pastatykite pečių plotyje, sulenkite šiek tiek per kelius, pėdas išverskite į išorę. Pečius nuleiskite, o rankas sukryžiuokite ant krūtinės. Tokioje padėtyje išsilaikykite apie minutę. Grįžkite į pradinę padėtį, pratimą kartokite tris kartus.

5 pratimas. Gražioms kojoms.

Atsistokite tiesiai. Kojas pastatykite pečių plotyje. Pasikelkite ant pirštų galų ir neaukštai pašokite. Atlikite 10 šuoliukų. Nusileisti reiktų minkštai: iš pradžių ant pirštų galų, pėdos pagalvėlių ir tik po to ant visos pėdos.

6 pratimas. Aktyvuoja širdies darbą ir stiprina presą.

Gulkite ant nugaros, rankas ištieskite šalia kūno delnais į apačią. Lėtai kelkite kojas ir lenkite jas virš galvos, atplėšdami nuo žemės juosmenį. Keliai turi būti ties pečiais. Tokioje padėtyje išbūkite apie minutę, kvėpuokite giliai.

7 pratimas. Pilvo raumenų stiprinimui.

Gulkite ant nugaros, sulenkite kojas per kelius ir prispauskite juos prie krūtinės. Lėtai tieskite kojas į viršų, prilaikydami apatinę nugaros dalį rankomis. Atliekate „žvakę“. Išlikite tokioje padėtyje, kiek galite.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius