Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo streso saugo sportas

Aktyvus sportas teigiamai veikia psichoemocinę bet kurio žmogaus būklę ir padeda įveikti depresines nuotaikas, pagerinti miegą, padidinti pasitikėjimą savimi ir pašalinti nervinį dirglumą.
Kaip įveikti stresą?
Kaip įveikti stresą? / Alex Bramwell, Flickr.com
Temos: 2 Sportas Stresas

Šiuolaikiniai tyrėjai teigia, kad aktyviai gyvenant ir sportuojant, išsiskiria hormonas serotoninas, kuris ir duoda tokį efektą.

Padidintas serotonino kiekis susijęs su puikia nuotaika ir džiaugsmo pojūčiu. O štai per mažos šio hormono dozės gali sukelti pyktį, nepaaiškinamą irzlumą ir nervingumą, taip pat blogą nuotaiką. Juk antidepresantų veikla paremta serotonino išsiskyrimu.

Tačiau neskubėkite rinktis vaistų – užsiimant fiziniais pratimais ar kitu fiziniu krūviu, serotonino kiekis organizme taip pat didėja.

Mokslininkai priėję vieningos išvados, kad užsiėmimai sportu gelbėja nuo blogos nuotaikos, ir sporto efektyvumas yra ne prastesnis už vaistus. Be to, turi ilgalaikį poveikį.

Priešingas serotoninui yra hormonas kortizolis, išsiskiriantis stresinėse situacijose. Jei senų senovėje šis hormonas išsiskirdavo vos pamačius savo priešą, dabar jo dozę gauname beveik kasdien užstrigę automobilių kamščiuose ar sukonfliktavę su vadovybe.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius