Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pratimų kompleksas, padovanosiantis žvalumą po miego

Žmonės skundžiasi, kad blogai išsimiegojo, kad jaučia sunkumą kūne ir yra tarytum sumušti. Tuomet pradeda gerti vaistus ir tikisi, kad didelės vitaminų dozės padės atsigauti. Tačiau vos tik vaistai pasibaigia, bloga savijauta sugrįžta. O juk rytais užtektų atlikti trumpą fizinę mankštą.
Lotoso poza pratimų pabaigai
Lotoso poza pratimų pabaigai / Sandra Mars, Flickr.com

Apie rytinę mankštą užmirštama sąmoningai, nes dažniausiai tingima vos atsikėlus pulti sportuoti. Tačiau juk rytinė mankšta užima tik 10-15 minučių, pratimai nėra sudėtingi, jie skirti prižadinti organizmą ir suteikti papildomos energijos.

Norint gerai jaustis kiekvieną dieną ir visiškai atsikratyti tinginio, antsvorio, mieguistumo, nervingumo ir kitų negalavimų, užtenka visą mėnesį kasdien savo kūno sveikatai skirti vos 10 minučių. Po mėnesio organizmas įpras prie rytinės mankštos, ir jūs jau galėsite kitaip tvarkytis savo rytą – rytinė mankšta taps dar vienu sveiku įpročiu.

Paprasti pratimai

Kiekvieną pratimą reikia atlikti po keletą kartų, atsižvelgiant į savijautą. Tačiau jei norite sistemos, tuomet kiekvieną rytą atlikite 6 pratimus po 10-12 kartų.

  • Pradėkite nuo tempimo pratimų: ištempkite rankas virš galvos, atsistokite ant pirštų galų ir pasitempkite.
  • Pasilenkimai. Rankos ant juosmens, kojos pečių plotyje: į kairę, į dešinę, į priekį. Galima taip pat ištempti rankas į priekį, į viršų, pridėti mostus. Tik neskubėkite. Atlikite pratimus tingiai, lėtai skaičiuodami.
  • Susukimai. Sukabinkite rankų pirštus ir pasisukite į kairę-į dešinę, nekeisdami kojų padėties, sukitės aplink save. Pirmuosius pratimus atlikite lėtai ir po truputį greitinkite bei aktyvinkite organizmą.
  • Atsisėskite ant grindų, kojos į šalis, patempkite pirštų galus į save, pasitempkite prie jų. Ištieskite rankas prieš save ir lėtai lenkitės prie kojų pirštų. Stenkitės pasiekti rankų pirštais pasiekti kojų pirštus.
  • Kojų mostai. Atsigulkite ant šono, remkitės alkūne ir paeiliui kelkite dešinę, paskui kairę kojas: atlikite 8-10 mostų su viena koja, atsisukite ant kito šono ir pakartokite tą patį su kita koja.
  • Paminkite „dviratį“, gulėdami ant nugaros, arba atlikite keletą atsilenkimų. Vis dėlto, jei turite širdies ligų, tuomet šiuos pratimus vertėtų atlikti ypač atsargiai arba jų nedaryti iš viso.
  • Ramiai ir lėtai atlikite keletą atsispaudimų.

Mankštos pabaigai, atsisėskite į lotoso pozą, sukryžiuokite kojas po savimi ir lėtai pajudėkite į šonus, lenkdamiesi kartu su galva, prispausdami smakrą prie krūtinės ir atlošdami galvą atgal. Šis pratimas sugrąžins jums ramų kvėpavimą ir padės atsigauti po mankštos.

Kvėpavimui nuraminti galite paprasčiausiai atsistoti, kojos pečių plotyje, ir rankomis mojuojant giliai kvėpuoti. Kraujas prisipildys deguonimi, padidės hemoglobino, o jūs pajusite jėgų antplūdį.

Atkreipkite dėmesį

Nereikia per prievartą atlikti vieną ar kitą pratimą, prievartaujant savo kūną. Parinkite sau tinkamų pratimų kompleksą, tinkantį tik jums ir atlikite kiekvieną pratimą taip, kad nepervargtumėte – du, penkis ar dešimt kartų.

Prieš atliekant mankštą rekomenduojama išgerti stiklinę kambario temperatūros vandens. Tai leis jūsų organizmui prisižadinti.

Įsijunkite gerą muziką arba atlikite pratimus visiškoje tyloje – klausykite savo kūno, kaip jums geriau. Puiku, jei turite galimybę mankštą atlikti gryname ore – tai suteiks papildomos energijos. Svarbiausiai skirkite dėmesio visoms kūno dalims nuo kaklo iki kojų pirštų galiukų.

Atlikite rytinę mankštą kasdien ir netrukus suprasite jos teikiamą džiaugsmą ir malonius pokyčius kūne.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius