-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažos pergalės prieš rudeninę depresiją

Pirmomis šaltomis dienomis pašiurpsta ne tik oda, bet ir emocijos, kurios skatina psichologines problemas. Blanksta vasaros spalvos, miesto asfaltas permirksta nuo rudeninio lietaus, o šiltą vėjelį keičia stiprus šaltas vėjas, pasiekiantis ir sielos kerteles...
Daugiau laiko leiskite gryname ore
Daugiau laiko leiskite gryname ore / Flickr.com

Tačiau nereikia taip sielotis: ruduo – tik dar vienas spalvingas sezonas, todėl nereikia leisti rudeninei depresijai įsišaknyti.

Energija iš gamtos

Kai baigiasi vasarinės uogos ir vaisiai, prasideda daržovių paradas. Pasitelkite į pagalbą įvairiausius salotų receptus ir lepinkite save užaugintais maisto produktais. Šviežiose daržovėse gausu vitaminų ir mikroelementų, tad neskubėkite nuo pirmų rudens dienų gerti cheminių preparatų – jų tikrai pakaks pasikrauti energijos.

Venkite pusfabrikačių ir gaminkitės patys. Pusfabrikačiai silpnina imuninę sistemą, ir tuo pačiu kenkia figūrai.

Poilsis gamtoje

Nėra blogo oro, yra tik bloga apranga. Nepraleiskite progos pasidžiaugti auksiniu rudeniu kartu su jums artimais žmonėmis. Ruduo dovanoja įvairias spalvas, kurios leidžia akims mėgautis ir tuo pačiu pailsėti – o tai geriausias vaistas nuo depresijos.

Įkyrias neigiamas mintis, stresą puikiai pašalinsite aktyviai sportuodami. Suderinkite naudingus ir malonius dalykus: iškylaukite su draugais miške, prie ežero, suburkite sportuojančiųjų draugiją. Ir pamatysite, kaip greitai visos negandos gali pradingti.

Pomėgis, padedantis dirbti

Jei net darbe negalite atsijungti ir vis galvojate apie buitinius rūpesčius, prisiminkite, ką veikdavote būdami maži? Kokius turėjote pomėgius? O gal atrasite ir naujų. Nebijokite eksperimentuoti: niekada nevėlu pradėti piešti, dainuoti ar šokti. Ir visiškai nesvarbu, ar šiuos pomėgius jūs įsisavinsite profesionaliai ar taip ir liksite diletantu – svarbiausiai, atotrūkis nuo kasdienybės.

Žadinkite savo organizmą

Gaudykite gerą orą ir stenkitės paskutinėmis šiltomis dienomis pavaikščioti basomis ant žolės. Ši procedūra padeda organizmui ruoštis žiemos laikotarpiui, stiprina imunitetą. Be to, tai puikus pėdų masažas, aktyvinantis įvairius energetinius taškus.

Pasidomėkite energetiniais taškais ir atėjus slogiai nuotaikai, patys galite juos pamaigyti ir taip aktyvinti medžiagų apykaitą.

Užsiimkite jogos pratimais ir meditacija: kitas požiūris ir naujovės leis įveikti gyvenimo neramumus.

Išmokite kvėpuoti. Kvėpavimo pratimai šiuo metu populiarėja, todėl nesunku rasti ir pamokėlių, ir seminarų, ir kitų įvairių užsiėmimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius