Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterų imuninė sistema stipresnė nei vyrų

Makgilo universiteto (Kanada) medikų nuomone, moterų ir vyrų imuninė sistema skirtingai reaguoja į dirgiklius, be to, ji veikia skirtinga jėga. Beveik visi bandymai įrodė, jog moterų imuninė sistema sugeba stipriau ir aktyviau kovoti su išorinėmis infekcijomis ir dirgikliais.
Vyras ar moteris?
Vyras ar moteris? / David Amsler, Flickr.com

Moters imuniteto jėgos paslaptis yra moteriškų hormonų – estrogeno ir estradiolio – išsiskyrimas į kraują. Būtent jie atsakingi ir stimuliuoja chemines reakcijas į bakterinius antpuolius. Vyrų organizme šie hormonai taip pat yra, tačiau jie nėra dominuojantys, todėl tokios stiprios reakcijos čia ir nėra.

Be to, estrogenas, esantis moteriškame organizme, sugeba blokuoti natūralų fermentą Caspase-12, kuris kartais veikia kaip uždegiminių procesų blokatorius. Vietoj to, moteriška imuninė sistema jau „pirmoje gynybinėje linijoje“ kovoja su infekciniais židiniais ir patogeniniais organizmais, sudarydama gana stiprią hormoninę estrogeno ir estradiolio kombinaciją, kuri blokuoja uždegimus jau pirmajame etape. Vyrams stipresnės priemonės į procesą įsijungia žymiai vėliau.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius