-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naudingi rytiniai įpročiai

Šie naudingi įpročiai garantuos jums gerą nuotaiką visą dieną. O dar jie padės jums atrodyti gražiai, sveikai ir laimingai.
Sveiki rytiniai įpročiai
Sveiki rytiniai įpročiai / Igor Zhorov, Flickr.com

Išgerkite stiklinę vandens

Tik prisižadinus specialistai rekomenduoja išgerti stiklinę vandens, kadangi per naktį odą išgarina nemažai skysčių. Daugiau naudos bus, jei į stiklinę vandens įmesite citrinos skiltelę – citrinos sultys stimuliuoja kepenys ir šalina toksinus, o vanduo šalina šlakus.

Pusryčiaukite

Būtent rytinis maistas yra visos dienos energijos pagrindas, todėl į pusryčius žvelkite labai rimtai. Dietologai rekomenduoja savo dieną pradėti nuo avižų košės. Ji veikia antistresiškai, todėl labai tinka linkusiems nervintis dėl smulkmenų ir negalintiems ilgai užmigti vakarais. Kodėl avižos ramina? Jose labai daug B grupės vitaminų, kurie atsakingi už nervinę sistemą. Taip pat avižos valo odą ir gražina plaukus. Ir dar viena paslaptis: žalioji arbata, obuoliai ir ananasai suteikia žvalumo geriau nei kava, be to, šiuose produktuose yra daug vitaminų, kurių taip trūksta pavasarį.

Prauskitės vėsiu vandeniu

Vėsus vanduo gaivina veidą, sutraukia poras ir gerina kraujotaką. Dar vienas pliusas – skirtingai nei karštame vandenyje, čia mažiau chloro. O tai tikrai naudingiau jūsų odai.

Klausykite savo bioritmų

Mūsų organizmas gyvena pagal asmeninį vidinį laiką, todėl skirtingai reaguoja į įvairias procedūras skirtingu laiku. Tarkim, anksti ryte, net kai jūs miegate, oda pradeda savo darbą: ji aktyvuoja hormonus, liaukas ir reaguoja į aplinką. 8 valandą ryto kraujotaka jau yra pilnai aktyvuota, ir oda viską priima, su kuo tik susiduria – šiuo metu venkite spaudinėti spuogus ar atlikti alergizuojančias procedūras. Jei jūs norite sulieknėti, tuomet bėgiokite anksti ryte tarp 6 ir 8 valandų.

Valykite odą

Dauguma mano, kad odą valyti reikia vakarais, nes naktį ji nespėja susipurvinti. Vis dėlto tai nėra tiesa. Ryte oda taip pat valosi nuo sukauptų nešvarumų: juk kvėpuodama ji išskiria drėgmę ir riebalus, o čia kaupiasi dulkės nuo pagalvių ir antklodžių. Tačiau daugiausiai mūsų oda kenčia nuo mirusių ląstelių, kurios suteikia veidui pilkumo atspalvį ir iššaukia išankstinį senėjimą.

Kelkitės su žadintuvu

Jei jūs esate tie, kurie miega iki paskutinės minutės ir vis atidedate žadintuvo signalą dar penkioms minutėms, atminkite, kad miegas tomis minutėmis bus nervingas, nekokybiškas ir neefektyvus. Kitaip tariant, tokiomis minutėmis jūs ne ilsitės, bet panirstate į tinginystę. Todėl prisižadinę pykstate ir pradedate dieną nuo agresijos. Kelkitės su pirmu žadintuvo signalu: gulkitės miegoti ir žadinkitės tik tuo pačiu metu. Tuomet išmoksite keltis anksti ir greitai.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius