Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Skaivos Kraujalės aktyvaus laisvalaikio kompanionai – būrys taksų

Nors jau prasidėjo paskutinis pavasario mėnuo, tačiau kai kurie iš mūsų vis dar bando susigriebti ir pasižadėti sau vasarą pasitikti sveikai ir pozityvios nuotaikos. Nugalėti pavasarinį nuovargį ir žvaliai žengti į šiltąjį sezoną kasmet ryžtasi ir radijo, televizijos laidų ir renginių Skaiva Kraujalė. Pasak veiklios moters, patys veiksmingiausi būdai išlikti besišypsančiai ir turėti daug energijos – sveika mityba, aktyvus laisvalaikis, laiko leidimas su draugais bei įvairių renginių lankymas.

Skaiva Kraujalė pripažįsta, jog pavasarį būna dienų, kai apima visai nesuprantamas nuovargis. Galbūt atrodytų keista, tačiau laidų vedėja tikina patirianti išties nedaug streso ir sugebanti nekreipti dėmesio į nereikšmingas smulkmenas gyvenime. „Žmonės mėgsta net ir turėdami savų problemų, narplioti ir gilintis dar ir į svetimas. Aš stengiuosi nesikišti ne į savo reikalus ir į viską žiūrėti pozityviai“, – dalijasi pašnekovė.

Kovai su pavasariniu nuovargiu – arbata ir sultys

Pavasarinis nuovargis taip pat įspėja, kad organizmui trūksta vitaminų, o užsitęsusios vėsios, vėlyvojo pavasario nuotaikos jį tik prailgina. Su juo, S.Kraujalė susidoroja ne tik įtraukdama maisto papildų į savo racioną, bet ir stengdamąsi gauti naudingų medžiagų iš maisto produktų.

Projekto partnerio nuotr./Skaiva Kraujalė
Projekto partnerio nuotr./Skaiva Kraujalė

Viena iš geriausių pagalbininkių įveikti pavasarinį nuovargį, laidų vedėjai yra žalioji arbata, kuri puikiai tonizuoja ir yra geras pakaitalas kavai. Tačiau pavasariui einant į pabaigą, o orams šiltėjant ne visuomet norisi gerti šiltus gėrimus. Puikiu pakeitimu, siekiant atsigaivinti bei atstatyti po žiemos vitaminų reikalaujantį organizmą, gali tapti vaisių ir daržovių sultys, kokteiliai.

Palaikydama Philips „Pasiruošk vėlyvam pavasariui“ iniciatyvą, Skaiva dalijasi dviem savo mėgstamais sulčių kokteiliais. Vienas jų – tikra vitaminų bomba – burokėlių ir bananų sulčių kokteilis, kuriame nestinga geležies, baltymų, vitamino A, fosforo ir kitų organizmui naudingų medžiagų. Dar vienas, pašnekovės mėgstamas kokteilis yra ananasų, kivių ir kriaušių sulčių derinys, kuriame nestinga vitamino C, magnio, geležies, vario ir įvairių kitų organizmui reikalingų mineralų.

Projekto partnerio nuotr./Skaiva Kraujalė
Projekto partnerio nuotr./Skaiva Kraujalė

Laidų vedėja tikina, kad pats nemaloniausias procesas sulčių spaudime namuose būdavo sulčiaspaudės valymas, kuris užima begalę laiko. Tačiau ne visos sulčiaspaudės vienodos, o lėtaeigės, naujos kartos sulčiaspaudės, kaip „Philips“, yra kur kas patogesnės valyti, bei spaudžiant sultis išsaugo daugiau naudingų medžiagų ir mineralų.

Aktyvaus laisvalaikio kompanionai – būrys taksų

Pozityvioji šunų mylėtoja S.Kraujalė pabrėžia, jog puikiai pavasarinei nuotaikai palaikyti yra svarbi ne tik tinkama mityba, tačiau ir aktyvus laisvalaikis, sportas. Augindama visą būrį taksų, moteris prasitaria, kad šunys yra puikūs pagalbininkai planuojant aktyvų laisvalaikį. Mėgstamiausi Skaivos ir taksų užsiėmimai, kurie kartu degina ir nereikalingas kalorijas – įvairūs žaidimai, lakstymas. Kartu šis laikas – puiki proga praleisti daugiau laiko su šeimos nariais.

Visiems norintiems pradėti gyventi sveikiau, o galbūt ir numesti keletą nereikalingų kilogramų prieš vasaros sezoną, Skaiva pataria: „Būkite veiklūs. Užsiėmęs žmogus alkio beveik nejaučia. Tik pradėk tinginiaut ir prabus apetitas, todėl reikia rasti daug įvairių užsiėmimų ir nustatyti laiką, kuomet turite ir galite sveikai pavalgyti“.

Projekto partnerio nuotr./Skaiva Kraujalė
Projekto partnerio nuotr./Skaiva Kraujalė

Projektas „Pasiruošk pavasariui“

Nors pavasaris jau perkopė į trečiąją dalį, saulė šviečia vis skaisčiau, daugeliui sunku prisiversti gyventi sveikiau. O iki vasaros liko tik keletas savaičių. Įveikti pavasarinį nuovargį ir pasiruošti vasarai kartu su „Philips“ padės televizijos ir radijo laidų vedėja Skaiva Kraujalė, jogos ir šokių trenerė Milana Jašinskytė bei treneris Bronius Burneika. Visi trys projekto „Pasiruošk pavasariui“ herojai skatina sveiką gyvenseną, dalinasi patarimais bei kviečia kitus prisijungti ir pasitikti pavasarį žvalesniems ir tvirtesniems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius