-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 figūrai naudingi sūriai

Kiekvienas, kas laikėsi dietos, žino: sūris metant svorį – tabu. Ir vis dėlto jei pasirinktumėte sūrį, kuris nekenkia kūno linijomis – galėtumėte šį gardėsi dar palikti savo valgiaraštyje. Pasak dietologų, esama ir tokių sūrių, kuriuos galima valgyti nebūgštaujant viršyti dienos kalorijų normos.
Kuriuos sūrius valgyti laikantis dietos?
Kuriuos sūrius valgyti laikantis dietos? / Flickr.com

Rikota. Tai sūris, kuriame yra tik labai nedidelis kiekis riebalų. Vadinasi, ir  mažiau kalorijų. Dar vienas tokio sūrio privalumas – tai, kad jį galima naudoti gaminant mažo kaloringumo desertus. Rikota organizmui naudinga visų pirma tuo, kad joje gausu vitaminų, mineralų, aktyviųjų medžiagų, kurių esama ir piene, išrūgose, rauge.

Feta. Nepaisant to, kad populiaraus graikiško sūrio riebumas – 40-60 procentų, jame beveik nėra angliavandenių, kurie skatintų svorio didėjimą. O ir riebalai, esantys fetos sūryje, įsisavinami ne visiškai, tik iš dalies.

Mocarela. Šis sūris, be kurio neįsivaizduojama nei pica, nei garsiosios Kaprio salotos, taip pat išsiskiria nedideliu kaloringumu – bent jau lyginant su kitais sūriais. Šviežioje mocareloje gausu kalcio, baltymų, vitaminų ir mineralų, jame taip pat yra enzimų, kurie naikina patogeninę žarnyno florą, atkuria žarnyno sienelių apsaugos mechanizmą.

Kamamberas. Į garsiojo sūrio su pelėsiu sudėtį įeina daugybė amino rūgščių. Dėl to sūris ypač rekomenduojamas žmonėms, dirbantiems intensyvų protinį arba fizinį darbą. Savo kaloringumu kamamberas prilygsta mocarelai. Kamamberą dengiančiuose pelėsiuose esama bakterijų, kurios gerina žarnyno veiklą ir netgi skatina lieknėjimą.

Panyras. Šis saldaus pieno sūris, ypač dažnai naudojamas ruošiant vegetariškus patiekalus, taip pat yra mažiau kaloringas nei kiti sūriai. Šimte gramų panyro – apie 240 kcal. Valgant šį sūrį organizme papildomos kalcio, fosforo, vitaminų atsargos.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius