Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar verta kankintis dietomis?

Moterys labai daug dėmesio skiria savo išvaizdai ir savo figūrai. Nuo jų neatsilieka ir vyrai. Vis stojasi ant svarstyklių, norėdami įsitikinti, kad viskas yra normalu. Jei per daug mėgaujamės saldumynais arba keptomis bulvytėmis, kartais reikėtų prisiminti ir dietas.
Ar verta laikytis dietos?
Ar verta laikytis dietos? / Flickr.com
Temos: 1 Dieta

Normuotas badavimas taip pat yra naudingas organizmui, tačiau piktnaudžiaujant dietomis galima pakenkti sveikatai, o taip pat ir netekti dvasinės pusiausvyros.

Dauguma dietų žada stebuklus ir grąžinti liekną figūrą per keletą dienų. Taip, iš tiesų kiekvienas nori atrodyti pasitempęs ir lieknas, tačiau ar tikrai verta imti ekstremalių dietų? Juk svorio numetimas nebūtinai bus naudingas jūsų organizmui. Kokie gi pavojai slypi staigiai numetus daug svorio?

Kompensacijos efektas

Po kelių dietos dienų, organizmas pradeda ilgėtis normalaus maisto, todėl pradedama valgyti už keturis. Organizmas nori kompensuoti tai, ko nesuvalgė. Todėl kūno masė pradeda augti. Nieko nebelieka, tik vėl laikytis dietos. O po dietos vėl valgyti tiek, kiek telpa. Juokingai tai atrodo tik iš šono. Tačiau taip jau yra, kad daugumai dietų mėgėjų tai yra tikra katastrofa. Jie niekaip negali suvaldyti savo alkio jausmo po dietos.

Nukarusios krūtys

Tai, žinoma, tinka tik moterims. Neįmanoma sulieknėti tik tam tikrose vietose. Dažnai kenčia ir tos kūno vietos, kurias mes norėtumėme išsaugoti, t.y. visi apvalumai. Kai moteris netenka daug svorio, ji dažnai susiduria su nukarusiomis krūtimis ir oda. Ypač tuomet, kai svorio netenkama išties daug.

Vitaminų trūkumas

Yra daug dietų, kuriomis siūloma maitintis tik vienu produktu. Tačiau organizmui reikia ir kitų maistinių medžiagų. Tokio pobūdžio monodietas negalima vartoti ilgiau nei 1-2 dienas. Vartojant vieno produkto dietą, ji gali sužaloti organizmą.

Gėdos jausmas

Kai laikaisi pastoviai dietos, atsiranda gėdos jausmas, norint suvalgyti kažko daugiau. Tuomet maistas nebeteikia malonumo. Jis tampa tik priežastimi, kodėl storėjama ir priaugama papildomų kilogramų. Nereikėtų žvelgti taip rimtai. Kartais tikrai galima atsipalaiduoti ir pasimėgauti skanesniu kąsneliu.

Bloga nuotaika

Dauguma lieknėjančių ne itin gerai jaučiasi, nesuvalgę įprastos mėsos porcijos su padažu arba pyragaičio prie arbatos. Dažnam iš jų gadinasi nuotaika vien nuo jų minties, kad taip kankintis reikės dar 7/14/28 dienas. Ilgai trunkanti dieta, priverčianti jausti alkį ne tik atima gyvenimo džiaugsmą, bet gali ir iššaukti depresiją. Būtent todėl nevertėtų griebtis radikalių priemonių, valgant tik kiaulpienės lapus.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius