-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dieta 5:2. Jos paslaptis – iškrovos dienos

Saugus ir lengvas būdas sulieknėti – dieta 5:2. Laikantis šios dietos, reikia apriboti suvartojamų kalorijų kiekį tik du kartus per savaitę, o likusiomis dienomis maitintis kaip įprastai. Šios dietos dėka, galima atsikratyti 6 kg per 6 savaites. Tai tikrai gana paprastas būdas padailinti kūno linijas, nereikia varginti organizmo alinančiu badavimu.
Kiekvienai dienai po gabalėlį
Kiekvienai dienai po gabalėlį / Keith MsCuffee, Flickr.com
Temos: 2 Dietologas Dieta

Dietos paslaptis

Šios dietos pavadinimas rodo, kad savaitė daloma į penkias ir dvi dienas. Penkias dienas valgoma kaip įprastai, o kitas dvi darome iškrovos dienas, tačiau šios dvi dienos negali eiti iš eilės, viena po kitos. Jei vidutinė moters paros norma yra 2000 kkal, tai per iškrovos dienas būtina šį skaičių sumažinti keturiais kartais, t.y. ne daugiau 500 kkal per dieną. Iškrovos dienų metu būtina valgyti produktus, kurie turtingi baltymais ir lėtaisiais angliavandeniais, taip pat įvairias daržoves. Negalima gerti saldžių sulčių, gėrimų turinčių kofeino, saldžių ir miltinių patiekalų.

Likusiomis dienomis galite maitintis įprastai, tačiau, žinoma, nepiktnaudžiaukite greitojo maisto užkandžiais, pusfabrikačiais, valgykite saikingai. Geriau rinkitės žuvį, paukštieną, daržoves, pilnagrūdę duoną. Maistą gaminkite namuose, tuomet tiksliai žinosite patiekalų sudėtį, išvengsite nereikalingų riebalų.

Nereikėtų pamiršti ir sportinių užsiėmimų. Skirkite bent 30 min. per dieną mankštai, pabėgiojimui, jogai ar pasivažinėjimui dviračiu. Iškrovos dienų metu organizmas gali būti nusilpęs, todėl susilaikykite nuo fizinio krūvio, daugiau laiko skirkite poilsiui.

Beje, specialistai teigia, kad pačios sudėtingiausios dienos laikytis dietos yra pirmadienis ir ketvirtadienis, todėl stenkitės iškrovos dienoms pasirinkti kitą laiką.

Įprastomis dienomis galite leisti sau išgerti ir alkoholio, tačiau geriau rinkitės ne alų, nes jis gana kaloringas. Pirmenybę teikite raudono vyno taurei.

Įrodyta, kad žmogaus, kuris apriboja savo racioną dukart per savaitę, cukraus kiekis kraujyje yra kur kas stabilesnis, sumažėja diabeto rizika. Taip pat tokia mityba padeda išvengti širdies ligų, sumažina Alzhaimerio ir Parkinsono ligų tikimybę.

Iškrovos dienų pavyzdinis meniu

Pusryčiai:

  • Liesas jogurtas, obuolys
  • Avižinė košė išvirta liesame piene, obuolys arba greipfrutas
  • Žalioji arbata be cukraus

Pietūs:

  • Burokėlių ir įvairių salotų lapų mišrainė, įdarytos daržovės
  • Daržovių sriuba su lakštiniais arba kiaušiniu, 2 riekelės pilnagrūdės duonos, mandarinas
  • 100–150 g virtos vištienos arba kalakutienos krūtinėlės, daržovių salotos su alyvuogių aliejumi

Vakarienė:

  • 100 g virtų pupelių, pomidorų
  • Omletas su daržovėmis (2 kiaušiniai, 50 g kumpio, pomidorai )
  • Daržovės, paruoštos „stir fry“ principu (pusiau troškintos, pusiau virtos). Galima pagardinimui įdėti česnako skiltelę ir šaukštelį sojų padažo
  • 100 g krevečių, daržovių salotos su alyvuogių aliejumi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius