Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką iš tikrųjų reiškia alkio jausmas?

Kartais pamačius maistą, pilvas pradeda groti maršus ir jūs pasijuntate pats alkaniausias žmogus pasaulyje. Ir lyg tyčia šis jausmas atsiranda, kai pamatote mėsainius, traškučius arba dešrainius. O juk visi šie produktai, švelniai tariant, nėra naudingi jūsų organizmui.
Ką daryti, kai norisi sūraus?
Ką daryti, kai norisi sūraus? / Craig Kuzielk, Flickr.com
Temos: 2 Alkis Sveika mityba

Vokietijos mokslininkai nustatė, kad išmokti teisingai atpažinti alkio signalus. Kas antras Žemės gyventojas yra priklausomas nuo alkio jausmo. Tarp šių žmonių gana mažas procentas yra nėščiųjų arba žmonių, kenčiančių nuo maisto trūkumo. Kai kam alkio priepuolis atsiranda kaip streso išdava, tad stresas tuomet užvalgomas šokoladu, sumuštiniu. Tačiau bėda yra alkis, skatinantis valgyti žalingus maisto produktus – ir tai rodo, kad organizme trūksta tam tikrų naudingų medžiagų.

Organizmui trūksta vitaminų ir mineralų. Jei užsimanote suvalgyti šokolado ar gabalėlio picos, tai nereiškia, kad organizmui reikia būtent šio maisto. Visuomet greitąjį maistą galima pakeisti naudingais maisto produktais. Tarkim, jei jūs norite suvalgyti mėsainį, greičiausiai organizmui trūksta geležies. Tad tokiomis silpnumo akimirkomis rinkitės pupas, špinatus arba suvalgykite avižinių dribsnių su pienu.

O jei norisi šokolado arba saldainių? Tuomet organizmui trūksta angliavandenių, t.y. gliukozės ir sacharozės. Vietoj marmelado rinkitės džiovintus vaisius, juolab, kad juose yra labai daug kitų naudingų elementų, o taip pat ir kalio. Mokslininkai teigia, kad mėgstantiems saldžiai pavalgyti trūksta cinko, kurio yra riešutuose, saulėgrąžose ir austrėse.

Sūrių riešutukų arba traškučių mėgėjams galima suvalgyti alyvuogių, kuriose gausu natrio, o kritiniu atveju – išgerti sūdyto vandens.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius