-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip maitintis, norint sulieknėti

Koks jūsų dietos planas? Mėnesiui atsisakysite saldumynų? Stengiatės nedarinėti šaldytuvo durelių, kad nekiltų pagundų? Vengiate susitikimų su draugais kavinėse ir baruose?
Norėtųsi nevarstyti šaldytuvo durelių
Norėtųsi nevarstyti šaldytuvo durelių / Jan Barlow, Flickr.com
Temos: 2 Dietologas Dieta

Pats paprasčiausias būdas padailinti kūno linijas – tai valgyti viską, ko geidžiate, tačiau saikingai, mažesnėmis porcijomis. Jei stengiatės vadovautis principu – sveikame kūne sveika siela, šie patarimai padės tai padaryti.

  1. Jei užsinorėjote kokių nors saldumynų, tai kodėl turėtumėte jų atsisakyti? Neišsižadėkite malonumų, nes priešingu atveju, noras tik stiprės ir bus sunkiau sutramdomas. Tiesiog nesuvalgykite kalno saldumynų, o tik šiek tiek, pamažu ir pasimėgaujant.
  2. Susikoncentruokite į malonumą, kurį juntate valgio metu. Atsikandus mažą kąsnelį, paklauskite savęs „Ar man patinka šis produktas? Ar jis suteikia man malonumo?“. Pajutę pasitenkinimo jausmą – nebeužkandžiaukite. Galbūt, teks pakeisti savo valgiaraštį, jei pasirodys, kad maistas nepagerina jums nuotaikos ir nesukelia teigiamų emocijų.
  3. Nebijokite užtepti ant duonos sviesto. Ir neatsisakykite jo vien dėl riebalų. Nes būtent riebalai greičiau pasotina organizmą, nei kad baltymai ar angliavandeniai. Be to, šviežios duonos riekelė su sviestu atrodo itin gardžiai, jau geriau suvalgykite vieną riekelę su sviestu, nei dvi be jo.
  4. Suvalgykite tik pusę savo maisto porcijos. Nesistenkite visko iš karto išragauti. Pabandykite pamažu pratinti organizmą prie mažesnių porcijų. Imantis griežtų priemonių iš karto, bus didelis stresas organizmui, tokiu būdu, jūs ne tik nesulieknėsite, bet galite priaugti dar kelis papildomus kilogramus.
  5. Nesusipainiokite skaičiuojant suvartojamų kalorijų kiekį. Atsisakykite gazuoto vandens, saldžių gėrimų ir alaus. Pakeiskite šiuos gėrimus pieniškais kokteiliais, vyno taure ar mineraliniu vandeniu. Vyną gerkite saikingai, mažais gurkšneliais, „ragaudami“.
  6. Valgykite daugiau šviežių vaisių ir daržovių. Pasistenkite kiekvieno valgio metu suvartoti kuo daugiau žalumynų. Tai ne tik naudinga jūsų sveikatai ir imunitetui, bet ir padeda atsikratyti papildomų kilogramų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius