Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kalorijų skaičiavimo metodas neišlaikė egzamino

Kalorijų skaičiavimo metodas keletą dešimtmečių lyderiavo tarp kitų lieknėjimo būdų.
Kalorijos
Kalorijos / Steffen Zahn, Flickr.com
Temos: 2 Kalorijos Dieta

Per visą tą laiką buvo sukurtos ištisos imperijos, gaminant mažo kaloringumo produktus, o šių imperijų savininkai susikrovė milijonus ir netgi milijardus, parduodami produktą, kuriame „tik kelios kalorijos“. Atrodė, galima valgyti viską, ką tik nori – svarbu, kad kalorijų būtų kuo mažiau.

Tačiau ne viskas taip jau džiugiai atrodo. Ne visi produktai suteikdavo žmonėms reikiamo sotumo, todėl anksčiau ar vėliau žmonės persivalgydavo. Tad nesant kokybei, atsiranda vartotojiškumas.

Dabar dietologai vengia siūlyti mažo kaloringumo produktų pakaitalų. Vietoj to jie siūlo valgyti kuo natūralesnius maisto produktus, juos kuo mažiau apdirbant: pavyzdžiui, virta bulvė yra naudingesnė nei kepta.

Mokslininkai taip pat skatina nereikalingus kilogramus tirpdyti juos „šildant“, t.y. išnaudoti kuo daugiau kalorijų nei kad gaunama su maistu. Ir to pilnai užtenka, kad papildomi kilogramai išnyktų savaime.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius