-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvaili paauglių maitinimosi įpročiai. Kaip spręsti problemas?

Paaugliai siekia nepriklausomybės – tai galioja ir maistui. Jūs net nepastebėsite, kaip viskas greitai prasideda ir įgauna pagreitį. „Šlamštą“ pradeda valgyti net ir tie vaikai, kurie buvo mokomi sveikos mitybos pagrindų. Kaip gi su tuo kovoti?
Paaugliai dažnai nesirenka sveiko maisto
Paaugliai dažnai nesirenka sveiko maisto / Lei Nani, Flickr.com

Be pusryčių

Staiga jūs pastebite, kad jūsų vaikas neturi laiko, apetito arba noro pusryčiauti. Toks elgesys nėra retenybė. Dietologai teigia, kad pusė suaugusių vyrų ir abiejų lyčių paauglių, o taip pat ir trečdalis moterų reguliariai praleidžia pusryčius.

O be reikalo, juk pusryčiai – tai pagrindinis dienos patiekalas, kuris efektyviai kontroliuoja alkio jausmą, palaiko sveiką svorį ir išsaugo gerą nuotaiką visai dienai.

Ką daryti? Pradėkite nuo savęs. Ar rytais valgote košę, o gal vos prisiverčiate išgerti puodelį kavos? Tėvų pavyzdys yra užkrečiamas, kad ir koks nepriklausomas jausis paauglys. Įpraskite valgyti pusryčius kartu.

Be to, atkreipkite dėmesį, kokią vakarienę valgo paauglys. Dietologai rekomenduoja valgyti ne vėliau nei likus 3-4 valandom iki nakties miego. Tik tuomet žmogus prabunda išalkęs ir yra pasirengęs valgyti.

Užkandžiai

Paaugliai yra tinginiai. Vietoj to, kad nusiplautų obuolį, nusiluptų apelsiną arba susiteptų sumuštinį, jie atplėšia džiūvėsių arba traškučių pakelį.

Ko gero, nereikia pamiršti, kad čia tik papildomos kalorijos, kurios tikrai neatstos daržovių ar vaisių teikiamos energijos.

Ką daryti? Pasinaudokite tinginyste. Jei namuose nėra traškučių, tačiau yra po ranka šviežių ar džiovintų vaisių, paauglys tikrai tingės autis batus ir eiti į parduotuvę. Svarbiausiai, padėkite viską, kad vaikas iš karto pamatytų.

Greitas maistas

Greito maisto užkandinės yra mėgiamiausia paauglių susitikimų vieta – čia jie jaučiasi kaip suaugę. Be to, čia parduodamas maistas yra pakankamai sūrus ir riebus, iššaukiantis pripratimą. Juk einant iš treniruotės ar iš mokyklos namo, smagiau suvalgyti mėsainį nei mamos virtą sriubą.

Ką daryti? Leiskite valgyti greitą maistą ir netgi duokite tam pinigų. Tegul vaikas pasivaišina kartu su draugais mėsainiais ir bulvytėmis, tačiau tik vieną kartą per savaitę. Būtinai gaminkite vaikui pietus ir vakarienę: vaikas privalo žinoti, kad namuose yra pilnavertis maistas, o ne tuščias šaldytuvas. Viską sudėliokite į indelius, kad juos būtų lengva sušildyti.

Saldūs gėrimai

Ko gero, tai pats žalingiausias valgymo įprotis – gazuoti saldinti gėrimai. Būtent šiuos gėrimus mokslininkai kaltina dėl masinio vaikų antsvorio.

Ką daryti? Turėkite namuose nealkoholinį minibarą. Išmokinkite paauglį gaminti kokteilius su mineraliniu vandeniu ir sultimis, taip pat naminį limonadą ir šaltas arbatas. Įsigykite įdomias formeles ledukams. Paaugliams patinka daryti įspūdį draugams! Pamatysite, kaip netrukus gardžiaisiais gėrimais bus užkrėsta visa kompanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius