Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lieknėjimas skaičiais

Manote, jog skaičiai neturi įtakos lieknėjimui? Tačiau kilogramai juk išreikšti skaičiais, tad viską galima suskaičiuoti.
Rinkitės laiptus vietoj lifto
Rinkitės laiptus vietoj lifto / Flickr.com
Temos: 1 Dieta

Plečiame ribas

„Noriu numesti 10 kilogramų“ arba „per šį mėnesį verkiant reikia sulieknėti 5 kg“ – ašaros liejasi interneto forumuose. Tačiau psichologai ginčijasi ir teigia, kad tikslus siekis – ne tai, ko reikia lieknėjimui. Specialistai pataria užsibrėžti lieknėjimo tikslą tam tikrame diapazone, pavyzdžiui, noriu sulieknėti 3-5 kg. Tokiu būdu jūs nejusite didelės įtampos, kuri itin kenkia laikantis dietos. Besilaikydami užsibrėžto tikslo, tuo pačiu siekite ir laisvės.

Valgom rečiau – apie maistą galvojame mažiau

Dauguma dietų ir mitybos planų rekomenduoja valgyti 5-6 kartus per dieną mažesnėmis porcijomis. Yra ir kitokia maitinimosi logika. Maitindamiesi dažniau, jūs priverčiate organizmą pastoviai kramtyti. Antra, valgant taip dažnai labai sunku kontroliuoti porcijas – karts nuo karto vis tiek persivalgysite. Trečia, nesukontroliuosite visų produktų ir jūsų meniu vis tiek atsiras žalingi organizmui produktai.

Lieknėti patariama pagal auksinę taisyklę: „Pusryčius suvalgyk pats, pietus pasidalink su draugu, vakarienę atiduok priešui“. Pusryčiai – visos dienos energijos pagrindas. Pietūs – lengvi, nevertėtų persivalgyti. O vakarienės verčiau atsisakyti.

Patarimai tiems, kas norėtų išbandyti dviejų maitinimosi planą:

  • Gerkite daugiau vandens. Juk dažniausiai alkio jausmas būna iššauktas tik troškulio. Puodelis aromatingos arbatos be cukraus leis jums pamiršti apie alkį, ir tuo pačiu pripildys jus energija, pagerins nuotaiką.
  • Valgykite sveikus produktus – būtent jie padeda išlaikyti sotumo jausmą per visą dieną. Tai kiaušiniai, sveikai paruošta mėsa ir žuvis, jūros gėrybės, kruopos, įvairios salotos.
  • Mirštate vakare iš bado? Lėtai, pasimėgaudami suvalgykite obuolį arba išgerkite stiklinę kefyro. Raminamųjų žolelių arbata prieš miegą taip pat nepakenks.

Užtenka skaičiuoti – eikite sportuoti

Pagal mokslininkų paskaičiavimus kiekviena moteris kalorijų skaičiavimui skiria vienerius metus savo gyvenimo.

Daugiau nei 20 minučių kasdien, kas pasiskaičiuoti, kiek kilokalorijų yra suvartojama. Per savaitę tai jau 120 minučių, o per metus – 127 valandos!

Ir nemanykite, jog vyrai nuo moterų skiriasi: jie neskaičiuoja dažniausiai kalorijų, tačiau apie lieknėjimo temas pagalvoja arba apie tai šnekasi 18 minučių per dieną.

Ar yra naudos iš skaičiavimų ir postringavimų draugų rate? Galbūt. Tačiau veiksmingiau būtų šį laiką skirti garantuotam rezultatui ir savo sveikatai. Tas pačias 20 minučių skirkite mankštai: tokiu būdu stiprinsite savo organizmą, tai bus puiki imuniteto stiprinimo profilaktika, be to, puiki savijauta ir nuostabi figūra!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius