Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maistas nuo peršalimo ir slogos

Apsauga nuo virusų yra tiesiog prieš jus. Tai maistingų medžiagų turintis maistas, stiprinantis imunitetą. Valgykite šiuos produktus ir patiekalus kaip profilaktinę priemonę ir pamatysite, jog imunitetas stiprėja.
Peršalimą gydyti padeda ir maisto produktai
Peršalimą gydyti padeda ir maisto produktai / William Brawley, Flickr.com

Juk kai valgome, maitiname ne tik skrandį, bet ir viso organizmo ląsteles – štai dėl to ir sveikstame.

Vištienos sriuba su makaronais

Mūsų močiutės buvo teisios – niekas neprilygs karštam vištienos sultiniui, jei sloguojate. Ši sriuba aprūpina reikiamu skysčiu ir taip padeda kovoti su virusais, taip pat šalina gleives ir taip palengvina kvėpavimą. Vištienos sriuba lengvina peršalimo simptomus ir veikia priešuždegimiškai. Vienintelė sąlyga – buljonas turi būti natūralus, naminis, iš tikrų produktų, be skonio stipriklių ir konservantų!

Svogūnas ir česnakas

Visi žino, kad tai mūsų gelbėtojai šaltuoju metu. Antiseptinės savybės tiesiog žaibiškai reaguoja į esamus virusus ir puola gelbėti mūsų imunitetą. Be to, česnakas ir svogūnas padeda atkimšti užsikimšusius sinusus. Kaip juos naudoti? Gali virti kartu su vištienos buljonu!

Grybai

Bet kokiame vegetarų meniu turi būti grybai. Jie padidina citokinų ląstelių kiekį, kurios padeda kovoti su infekcijomis. Grybuose yra ir polisacharidų, palaikančių imuninę sistemą. Patys stipriausi grybai-kovotojai yra šiitake grybai.

Citrusiniai vaisiai

Po Kalėdų vis dar kvepia mandarinais ir apelsinais... Nemažai atlikta tyrimų, kurie įrodė, jog citrusiniuose vaisiuose esantys antioksidantai mažina peršalimo simptomus 23 procentais! Jei jūs esate alergiški šiems vaisiams, vitamino C rasite papajose, moliūgo sėklose, pomidoruose, brokoliuose, briuselio kopūstuose ir raudonoje paprikoje.

Nepamirškite jogurto

Puodelis neriebaus natūralaus jogurto sumažina peršalimo ligų riziką 25 proc. Jogurte esančios bakterijos blokuoja virusų vystymąsi, kai mes sergame.

Išgerkite arbatos

Karšta arbata – raminamoji naminė priemonė, padedanti organizmui palaikyti reikiamą drėgmę, taip pat šalinti gleives. Rekomenduojama gerti žalią ir juodą arbatas, nes jose daugiau flavanoidų.

Imbieras

Imbieras padeda kovojant su kosuliu, puikiai tinka skaudant gerklę. Imbieras ne tik stiprina imunitetą, bet mažina karščiavimą. Gerdami imbiero arbatą ligos patale lengviau užmigsite. Galite į paprastą arbatą įberti maltos imbiero šaknies – poveikis bus toks pats.

Medus medutis

Medaus teigiamos savybės nesuskaičiuojamos – tai vienas iš efektyviausių būdų malšinti skausmą gerklėje. Jis pasižymi antioksidacinėmis ir antimikrobinėmis savybėmis, puikiai kovoja su infekcijomis, virusais, bakterijomis. Peršalimo sezonu rinkitės grikių medų – jame daugiausiai antioksidantų.

 Juodieji pipirai

Apie C vitaminą, esantį raudonoje paprikoje, jau minėjome. Vos peršalę visuomet prisimename raudonąjį pipirą, tačiau pamirštame juodąjį. Juk juodųjų pipirų pagalba greičiau atsikratysite slogos. Atsimenate, kaip čiaudėjote šiek tiek pabėrę šio juodulio? Juoduosiuose pipiruose yra didelė piperino koncentracija, kuris malšina skausmą ir karštį.

Šiek tiek prieskonių

Peršalę negailėkite prieskonių: berkite juos į sriubas, salotas, antruosius patiekalus. Gardinkite česnaku, kmynais, rozmarinu, šalaviju arba raudonėliu – šios žolelės suteiks ne tik pikantiško skonio patiekalams, bet ir suduos tinkamą smūgį mūsų imuninės sistemos griovėjams.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius