-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maistas, provokuojantis spuogų atsiradimą ir odos ligas

Jei jūsų oda yra jautri ir linkusi į įvairius uždegimus, teks peržiūrėti maisto racioną. Pasidomėkite prieš valgydami, ką dedate į skrandį ir ar tai nekenkia jūsų grožiui? Be to, visi produktai, kuriuos suvalgysite dėl gražios odos, bus naudingi ir jūsų lieknai talijai.
Maistas veido priežiūrai
Maistas veido priežiūrai / Home Jobs by Mom, Flickr.com
  • Riebus maistas

Deja, per daug riebaus maisto turi įtakos cukraus kiekiui kraujyje. Riebus maistas šį lygį padidina gana greitai, lygiai taip pat greitai šis lygis vėliau krenta. Rezultatas – hormonų reakcija, skatinanti riebalų išsiskyrimą ir porų užkimšimą.

Riebalai turi ir kitą nemalonų efektą: per didelis jų kiekis, sulėtina deguonies ir maistinių medžiagų apykaitą. Dėl to taip pat gali atsirasti spuogų.

  • Pieno produktai

Pieno produktuose yra riebalų, o apie riebalus jūs jau skaitėte. Didžiausią žalą daro sūris ir ledai. Jei valgydami pieną ir jogurtą jūs galite kontroliuoti riebumą bei rinktis ne tokį riebų variantą, valgydami sūrį ir grietinėlės ledus, jūs to padaryti negalite. Visiškai atsikratyti pieno yra gana sudėtinga, tačiau jūs tikrai galite rinktis ne tokius riebius pieno produktus.

Yra ir kita priežastis, kodėl pienas kenkia į aknę linkusiai odai. Karvės piene yra hormonų, kuriuos odos liaukos perdaro į digidrotestosteroną, o šis – į odos riebalus. Todėl piene esantys hormonai virsta odos riebalais – dėl to susidaro spuogai.

Galų gale, yra žmonių, netoleruojančių pieno. Išoriškai ši alergija išprovokuoja aknę – tai reiškia, kad organizmui trūksta fermentų, apdirbančių pieno hormonus.

  • Rafinuoti angliavandeniai

Tai baltasis cukrus ir balta duona. Šie produktai turi įtakos cukraus lygio padidėjimui kraujyje – tai žalinga odai. Antroji priežastis, kodėl rafinuoti angliavandeniai kenksmingi: juose beveik nėra maistinių medžiagų. Juos virškinančiam organizmui reikia vitaminų, fermentų ir mineralų – šių medžiagų deficitas gali išprovokuoti aknę.

  • Kofeinas

Pagrindiniai kofeino šaltiniai: kava, juodoji ir žalioji arbatos, šokoladas, gazuoti gėrimai, energetiniai gėrimai ir kai kurie skausmą malšinantys vaistai.

Kofeinas iš pradžių skatina adrenalino išsiskyrimą, o paskui ir streso hormoną. Be to, kofeinas trikdo miegą ir neleidžia organizmui panirti į gilaus miego fazę. Rezultatas – odos uždegimai, detoksikacija ir stresas. Šie veiksniai taip pat neigiamai veikia odą kaip ir tam tikri maisto produktai.

  • Transriebalai

Šie riebalai yra sunkiau virškinami nei natūralūs, todėl nenuostabu, kad ir problemų jie sukelia dažniau ir didesnių nei kiti riebalai. Venkite kulinarinių riebalų ir aliejų, kuriuose yra transriebalų.

  • Alkoholis

Alkoholiniai gėrimai neigiamai veikia ne tik vidaus organų sveikatą. Jo vartojimas žudančiai veikia ir odą. Juk organizmas įsisavindamas alkoholinius gėrimus, paverčia juos į cukrų. Todėl vietoj alkoholinio kokteilio, geriau rinkitės vaisių ir daržovių kokteilius – jie tikrai sveikesni jūsų odai.

  • Keptas maistas

Aukštose temperatūrose kepamų produktų sudėtis keičiasi. Naudingos medžiagos žūva, taip pat atsiskiria riebalai. Ypač odai pavojingi skrudinti maisto patiekalai. Mažiau kenksmingi – kepti ant grilio. Jei sugebėsite atsisakyti kepto maisto, pamatysite, kaip greitai išgražės jūsų veido oda.

Jei norite įsitikinti, nuo ko jus beria, atsisakykite ne visų produktų grupių iš karto, o kas savaitę vis pabandykite iš savo raciono išbraukti kokį nors vieną. Ir stebėkite odos reakciją. Vienos savaitės pakanka, kad nustatytumėte, ko reikia jūsų organizmui ir koks maistas taip neigiamai veikia jūsų odą.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius