Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos ir žvaigždžių dietos

Renkatės dietą? Ir ką gi naujo yra sugalvoję mokslininkai? O kokiomis gi „senienomis“ naudojasi įžymybės? Reikėtų jus perspėti, kad griežtos dietos jau nėra madingos. Dietologai šiais laikais rekomenduoja sveiką mitybą ir nedideles gudrybes, kurios padeda numesti ne vieną kilogramą.
Kokią dietą pasirinkti?
Kokią dietą pasirinkti? / Run on Beat, Flickr.com
Temos: 1 Dieta

Keisti vietomis įprastą mitybą ir dietą

Australijos Bondo sveikatos ir sporto instituto mokslininkai padarė išvadą, kad pati optimaliausią lieknėjimo schema – tai įprastos ir dietinės mitybos kaitaliojimas. Jei jus dvi savaites laikysitės dietos, o kitas dvi valgysite taip, kaip įprasta, apgausite organizmą. Laikantis dietos organizmas pradeda kaupti energetines atsargas, o tai neleidžia sulieknėti. Neleisdami organizmui pradėti kaupti maistą, mes tuo pačiu neleidžiame jam ir kaupti riebalus.

Kadangi šią mitybos metodą pasiūlė australai, tad ir dieta pavadinta – australietiška dieta.

Paleodieta – populiariausia Holivude

Paleodieta išgarsėjo Holivudo dėka: žvaigždės pradėjo laikytis sveikos gyvensenos ir tokiu būdu atsikratė ne vieno papildomo kilogramo. Paleodietos dėka lieknėjo Uma Turman, Mathew Makonahi, Džessika Bil ir kiti sėkmingi žmonės.

Dieta labai paprasta. Renkantis produktus ir sudarinėjant kiekvienos dienos meniu, užtenka tik paklausti klausimo: ar galėjo šis patiekalas atsidurti ant protėvių iš Akmens amžiaus stalo? Jei atsakymas teigiamas, galite ramiai mėgautis patiekalu. Jei atsakymas neigiamas, tokio maisto verčiau nevalgyti.

Iš esmės kalba yra ne apie dietą, o apie sveiką mitybą, t.y. protėvių maistą, kuris dar nebuvo pagardintas, pasaldintas, paįvairintas priedais, konservantais ir skonio stiprikliais. Juk visa chemija tik nuodija organizmą.

Sunku įsivaizduoti akmens amžiaus gyventoją, kremtantį traškučius, užgeriantį kola arba kumpio skonio sūriu. Žmonės tuo metu nekentėjo nuo persivalgymo, kadangi medžioti su nukarusiu pilvu neišeisi, o ir natūralus skonis ne taip skatindavo apetitą ir negundydavo valgyti iki negalėjimo.

Ši dieta puikiai tinka mūsų žarnynui ir virškinamajam traktui. Juk žmogaus skrandis nepakito! O štai fizinio krūvio sumažėjo. Dietos šalininkai rekomenduoja į racioną įtraukti mėsą, paukštieną, žuvį, riešutus, vaisius, daržoves, įvairias žoles, pirkti nešaldytus produktus.

Pavyzdinis dietos meniu:

  • Pusryčiai. Vaisiai ir riešutai, vanduo.
  • Pietūs. Virta mėsa arba paukštiena, salotos iš daržovių.
  • Pavakariai. Obuolys
  • Vakarienė. Kepta raudonoji žuvis, daržovių salotos.

Įdomu ir tai, kad laikantis paleodietos nėra reikalo skaičiuoti kalorijų. Daugiau klausykite savo pojūčių, juk mieguistumas ir jėgų nebuvimas po persivalgymo trukdo jūsų gyvenimo planams. Tebūnie, neisite į medžioklę, bet į teatrą tikrai vertėtų nueiti – svarbiausiai, klausykite, ko nori jūsų kūnas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius